Torghelle: „Erős akartam lenni, ezért nyertem meg a párharcaimat”

Vágólapra másolva!
2008.11.21. 11:07
A magyar labdarúgó-válogatott szerdán Torghelle Sándor és Gera Zoltán találatával 2–0-ra győzött Belfastban Észak-Írország ellen. A találkozó tapasztalatairól a két gólszerző nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.
Torghelle Sándor Észak-Írország ellen is a hálóba talált
Fotó: Action Images
Torghelle Sándor Észak-Írország ellen is a hálóba talált
Torghelle Sándor Észak-Írország ellen is a hálóba talált
Fotó: Action Images
Torghelle Sándor Észak-Írország ellen is a hálóba talált
„Agresszívek voltak a hazai védők, de én is nagyon erős akartam lenni, ezért a párharcaim zömét megnyertem, és a felívelt labdákat is én értem el többször” – kezdte értékelését Torghelle Sándor, aki már a belfasti mérkőzés előtt felhívta a figyelmet a masszív északír védőkre.

Az Augsburg támadója a gólját is felelevenítette: „Huszti Szabolcs bepasszolta, és én csak arra törekedtem, hogy elérjem a labdát. Ha lőni akarok, a kaput sem találom el, így ez volt a legjobb megoldás.”

Torghelle hozzátette, hogy szerdán az egész csapat az északírek fölé nőtt, így nem lehetett kérdéses a győzelem, mint ahogy az sem, hogy a csatár szerint válogatottunknak van esélye a vb-szereplés kivívására.

Gera Zoltán a csapat sikerének kulcsát – és nemcsak az északírek elleni diadalét, hanem az őszi vb-selejtezők eredményeiét – elsősorban a stabil védelemben látja:

„Az utóbbi öt meccsünkből négyen nem kaptunk gólt; nem is tudom, a magyar válogatott felmutathatott-e valaha is ilyen statisztikát. A jó védekezés biztonságot ad, nem kell rettegnünk, hogy hátrányból leszünk majd kénytelenek az eredmény után menni. Sokat számít az edző személye is. Erwin Koeman higgadt ember, kiválóan ismeri a világ futballját és a futball világát, szakmailag felkészült, és tudja, mit akar.”

A Fulham középpályása elismerte, hogy az utóbbi találkozókon nem úgy ment neki a játék, ahogy szerette volna, ezért különösen fontos, hogy gólt szerzett az északírek ellen.

„A válogatottban már régen voltam eredményes, és Erwin Koeman időszaka alatt nem is igen ment a játék. Ez a gól talán most fordulópontot jelent, és nemcsak a válogatottban, hanem a Fulhamben is” – fogalmazott Gera.

A KÉT INTERJÚT ELOLVASHATJA A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik