Szerdai kérdés: bejönnek-e Koeman húzásai a skandináv lottón?

Vágólapra másolva!
2008.09.10. 13:33
A dánok elleni döntetlen után a stockholmi Rasunda Stadionban lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott Svédország ellen. A „háromkoronások” albániai döntetlenje arról árulkodik, hogy Lars Lagerbäck válogatottja sem megfoghatatlan. Erwin Koeman, a mieink szövetségi kapitánya bizakodó az idegenbeli mérkőzés előtt, és továbbra is a maga útját járja.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

A magyar válogatott Dánia elleni döntetlenje megosztja az embereket: van, aki sikerként értékeli az egy pontot, mondván, mégiscsak előrébb jegyzett csapat ellen értek el ikszet Gera Zoltánék; van, aki szerint abban a meccsben jóval több volt, és a gyengén játszó ellenféllel szemben hazai pályán meg kellett volna szerezni a győzelmet.

Egy biztos: a stockholmi találkozó még a dán meccs értékelésére is ki fog hatni, az ott elért eredmény tán még arra is rámutat, hogy valójában mennyire is erős most a dán csapat és hol tart a fejlődésben Erwin Koeman együttese.

Erwin Koeman tudja a svédek elleni taktikát
Fotó: Reuters
Erwin Koeman tudja a svédek elleni taktikát
„Persze csakúgy, mint a játékosok, én is éreztem a kispadon, hogy óriási lehetőséget szalasztottunk el, de fontos, hogy nem vereséggel kezdtük a sorozatot. Egyelőre az a különbség az európai elit és a középcsapatok között, hogy mi ezúttal nem tudtunk gólt lőni” – tekintett vissza a szövetségi kapitány a szombati mérkőzésre, ám azzal a találkozóval már nem akart többet foglalkozni, és előre tekintett a svédek elleni meccsre.

A rezümé: az északiaknak borzasztóan erős, remekül összerakott csapatuk van, ráadásul játékosaik óriási tapasztalattal vérteződtek fel a különböző világversenyeken. „Az, hogy Albániában csupán döntetlent ért el, engem inkább arról győzött meg, hogy ott sem könnyű győzni” – mondta Koeman.

A svédeknél a legfőbb témát a csapat új szerkezete jelenti. Albániában nem igazán működött az új, 3–5–2-es felállás, ám a svéd játékosok még egy esélyt kértek a szurkolóktól. „A magyar csapat nagyjából ugyanazt játssza, mint az albán. Ha szükséges, akkor kilenc emberrel védekezik. Ez volt az első, ami feltűnt a felvételeken, amikor a dánok elleni selejtezőt elemeztük. Szombaton nem sikerült feltörnünk a szívós albán védelmet, de biztos vagyok benne, hogy hazai pályán Magyarország ellen már nemcsak helyzetekig jutunk, hanem be is találunk a kapuba” – mondta az aktuális ellenfélről Lars Lagerbäck, a svédek kapitánya.

IBRAHIMOVIC GÓLJA KIRÁLY GÁBORNAK 2005-BEN



Arról, hogy a kék-sárgák eredményesek legyenek, a legtöbbet a Henrik Larsson–Zlatan Ibrahimovic csatárkettős tehet, amely Koeman szerint is a hazaiak legerősebb csapategysége. Ráadásul Ibra jó formát szokott mutatni a magyarok ellen. 2002-ben, az Eb-selejtezőn is betalált ellenünk, 2005-ös góljára pedig minden bizonnyal sokan emlékeznek (a Puskás-stadionban éles szögből elemi erővel lőtt a léc alá). Ám van olyan statisztika is, ami mellettünk szólhat: a hórihorgas támadó legutóbb 2005 októberében, Izland elleni találkozójukon volt eredményes hazai pályán.

Erwin Koeman azt nyilatkozta, hogy ismeri az ellenfél minden erősségét, de a Nemzeti Sportnak nem volt hajlandó elárulni ezeket. Nem is szükséges – csak hatástalanítani kell tudni őket...

Reméljük, sikerül!

AZ UTOLSÓ MAGYAR GÓL A SVÉDEKNEK: LISZTES REMEK TALÁLATA



LABDARÚGÓ VB-SELEJTEZŐ

SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG
Helyszín: Stockholm, Rasunda Stadion
KÖVESSE ÉLŐBEN AZ NSO-N!
Kezdés: 20.15
Játékvezető: Florian Mayer (német)
Asszisztensek: Carsten Kadach, Sönke Glindemann (németek)
SVÉDORSZÁG: Andreas Isaksson 60/-83 – Olof Mellberg 86/4, Daniel Majstorovic 17/1, Petter Hansson 36/2 – Mikael Nilsson 51/3, Daniel Andersson 66/0, Kim Källström 59/9, Sebastian Larsson 6/0, Samuel Holmén 9/1 – Henrik Larsson 100/37, Zlatan Ibrahimovic 54/20
Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck
MAGYARORSZÁG: Babos Gábor 19/–25 – Bodnár László 35/0, Juhász Roland 38/3, Vanczák Vilmos 33/0, Bodor Boldizsár 14/0 – Vadócz Krisztián 14/2, Dárdai Pál 52/5 – Gera Zoltán 54/16, Hajnal Tamás 25/3, Huszti Szabolcs 34/6 – Torghelle Sándor 26/7
Szövetségi kapitány: Erwin Koeman


A MAGYAR KERET

Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland), Köteles László (Diósgyőr)
Védők: Bodnár László (Red Bull Salzburg), Bodor Boldizsár (Roda Kerkrade), Juhász Roland (Anderlecht), Lőw Zsolt (Hoffenheim), Szélesi Zoltán (Strasbourg), Vanczák Vilmos (FC Sion), Vaskó Tamás (Avellino)
Középpályások: Dárdai Pál (Hertha BSC), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Halmosi Péter (Hull City), Huszti Szabolcs (Hannover), Tóth Balázs (KRC Genk), Vadócz Krisztián (Osasuna)
Csatárok: Rudolf Gergely (Debrecen), Torghelle Sándor (FC Augsburg)


A SVÉD KERET

Kapusok: Andreas Isaksson (PSV), Johan Wiland (Elfsborg)
Védők: Andreas Granqvist (Groningen), Petter Hansson (Rennes), Daniel Majstorovic (AEK Athén), Olof Mellberg (Juventus), Mikael Nilsson (Panathinaikosz), Max von Schlebrügge (Bröndby), Fredrik Stoor (Fulham), Oscar Wendt (FC Köbenhavn), Behrang Safari (FC Basel)
Középpályások: Daniel Andersson (Malmö), Viktor Elm (Kalmar), Samuel Holmén (Bröndby), Kim Kallström (Olympique Lyon), Sebastian Larsson (Birmingham City), Tobias Linderoth (Galatasaray)
Csatárok: Marcus Berg (Groningen), Zlatan Ibrahimovic (Internazionale), Henrik Larsson (Helsingborg), Markus Rosenberg (Werder Bremen)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik