Támadót keres: Erwin Koemannak vagány csatár kell a csapatba

Vágólapra másolva!
2008.09.04. 08:48
Támadni kell, és támadó kell: ez az Erwin Koemant talán leginkább foglalkoztató témakör a szombati, Dánia elleni világbajnoki selejtező előtt. A magyar szövetségi kapitány még nem döntött arról, hogy ki lesz az előretolt ék a találkozón, de azt már tudja, milyen csatár kell neki: vagány, harcos és a védők legkisebb hibáját is kihasználni képes. Az majd két nap múlva este, a Puskás Ferenc Stadionban dől el, hogy a pályán sikerül-e olyan támadójátékot nyújtani, mint amilyet Koeman szeretne…
Keresi a támadót: Erwin Koeman (jobbra) még nem döntött arról, hogy ki lesz az ék Dánia ellen.
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Keresi a támadót: Erwin Koeman (jobbra) még nem döntött arról, hogy ki lesz az ék Dánia ellen.
Keresi a támadót: Erwin Koeman (jobbra) még nem döntött arról, hogy ki lesz az ék Dánia ellen.
Fotó: Németh Ferenc (archív)
Keresi a támadót: Erwin Koeman (jobbra) még nem döntött arról, hogy ki lesz az ék Dánia ellen.

DÁN CSATÁRGONDOK

A dánoknak is megvan a maguk baja a támadószekcióval: Jon Dahl Tomasson bordasérülése miatt edz egyedül, Nicolas Bendtnernek pedig kifordult a bal bokája. Tomasson felépülésének több az esélye, de Bendtner valószínűleg a lelátóra kényszerül, így pótbehívóval az FC Nordsjaelland 1 méter 88-as centere, Martin Bernburg került a keretbe. A 22 éves csatár 30 meccsen eddig 14 gólt szerzett az FCN színeiben, egyszeres válogatott.
A „kényszercsatár” Huszti Szabolcs és a kapitány szerint nem elég meggyőző Priskin Tamás után könnyen lehet, hogy Torghelle Sándor lesz az előretolt ék a Dánia elleni vb-selejtezőn, de amikor Erwin Koemant megkérdezte a Nemzeti Sport, a holland szakember még nem volt hajlandó felfedni a lapjait.

„Jó kérdés, hogy ki lesz a csatár. Nem álmodtam még meg, de ha tudnám, sem árulnám el, hiszen tisztában vagyok vele, a dánok vannak annyira dörzsöltek, hogy lefordítják a magyar újságokat, s akkor nyomban nyilvánvaló lenne számukra, kire kell felkészülniük” – magyarázta a szövetségi kapitány, aki egyelőre azt sem mondta meg, hogy szombaton egy vagy két csatárt küld pályára, igaz, kissé felháborodva jelezte: nála az egyékes játék sem azt jelenti, hogy védekezésre áll be a csapat.

„Ha az előretolt támadó mögött jobbról Gera Zoltán, balról pedig mondjuk Dzsudzsák Balázs lép fel, akkor támadásban ők is csatárok – szögezte le Erwin Koeman. – Személyesen láttam a dánokat futballozni, emellett három DVD-felvételünk is van a meccseikről – ezek alapján kell kitalálni, hogy melyik lesz a leghasznosabb rendszer ellenük. Elöl Huszti Szabolcs is lehetséges megoldás, de egyelőre valóban nem tudom még, hogy ki szerepel ezen a helyen.”

204 CSAPAT, EGY CÉL – BÖNGÉSSZE ÖN IS AZ NSO VB-ADATBANKJÁT!

Torghelle Sándor beválogatása mindenesetre meglepetésként érte a közvéleményt, de Erwin Koeman megindokolta az Augsburgban kifejezetten jó szezonkezdetet produkáló támadó behívását.

„Láttam Torghelle Sándort játszani. Olyan típusú futballista, aki a kilencven percet végigfutja és küzdi. A labdákat megtartja, és a kapura is veszélyes. Nálam egy csatárnak nem csupán a góllövés a feladata, hanem fontos, hogy erőszakos, rafinált, és igazi csibész legyen. Ha megtalálja egy védő sebezhető pontját, akkor azt használja is ki.”

És a kimaradók? Koeman amondó, hogy Priskin Tamás a mutatottnál többet is tud, míg Németh Krisztiánt hatalmas tehetségnek tartja – de talán még nem elég érettnek.

„Priskin Tamás az utóbbi időben nem nyújtott ilyen teljesítményt, ezért hagytam most ki. Sokan kérdezték, miért nem hívtam meg Angliából Németh Krisztiánt, de beválogatását egyelőre nem tartom aktuálisnak. A támadó felnőttszinten sok mindent még nem tett le az asztalra, ő egyelőre csak óriási tehetség.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik