Négy év után védheti ismét Babos Gábor a nemzeti csapat kapuját

Vágólapra másolva!
2008.08.06. 12:54
Kihirdette 26 tagú keretét Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az augusztus 20-i, Montenegró elleni találkozón 2004 óta először térhet vissza a válogatottba Babos Gábor, valamint újoncként bekerült a debreceni Rudolf Gergely is. Ismét behívott kapott a Brescia két magyarja, Feczesin Róbert és Vass Ádám.
Újból együtt készülhetnek: Erwin Koeman huszonhatos keretet hirdetett Montenegró ellen
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Újból együtt készülhetnek: Erwin Koeman huszonhatos keretet hirdetett Montenegró ellen
Újból együtt készülhetnek: Erwin Koeman huszonhatos keretet hirdetett Montenegró ellen
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Újból együtt készülhetnek: Erwin Koeman huszonhatos keretet hirdetett Montenegró ellen
2004. április 28-a, a Brazília elleni 1–4-es meccs után került vissza a magyar válogatott keretébe Babos Gábor. Lothar Matthäus annak idején elégedetlen volt a kapus hozzáállásával, majd nem fért be a keretbe a német kapitány utódainál sem – most Erwin Koeman lehetőséget ad neki.

Ismét kerettag a Brescia két magyarja, Feczesin Róbert és Vass Ádám, akik Koeman első mérkőzésein nem kaptak behívót. Újoncként bekerült a huszonhatos keretbe a debreceni Rudolf Gergely is, aki kitűnő formában kezdte a 2008–09-es szezont.

A keretet a szövetségi kapitány augusztus 15-én szűkíti húszfősre, a meghívottak augusztus 18-án találkoznak, két nappal a Montenegró elleni, augusztus 20-i barátságos mérkőzés előtt.

A holland szakember öt nap alatt öt első osztályú bajnokit tekintett meg, és tapasztalatai nem voltak a legjobbak, bár talált pozitívumokat is.

„Tudom, hogy hol, milyen körülmények között készülnek, milyenek az egyesületek adottságai. Szóval egyik csapattól sem vártam olyan teljesítményt, amely nem reális. Mindenképpen örömteli, hogy a Debrecen és a Győr is továbbjutott az UEFA-kupában, hiszen minden sikert meg kell becsülni. Nagyon fontosak ezek az aprónak tűnő eredmények is" – mondta a szövetségi kapitány.

„Sajnos negatívumokkal is jócskán találkoztam. Ahogy már mondtam, nem lepődtem meg semmin. A mérkőzések nagyrészt olyan színvonalúak voltak, amilyeneket vártam” – nyilatkozta Koeman a Nemzeti Sportnak.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland), Köteles László (Diósgyőri VTK)
Védők: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vaskó Tamás (Újpest FC), Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim), Vanczák Vilmos (Sion), Tímár Krisztián (Plymouth Argyle), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade)
Középpályások: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Gera Zoltán (Fulham), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Dárdai Pál (Hertha BSC), Halmosi Péter (Hull City), Vass Ádám (Brescia), Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (Hannover 96)
Csatárok: Feczesin Róbert (Brescia), Koltai Tamás (Győri ETO FC), Orosz Péter (OFI Kréta), Priskin Tamás (Watford FC), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik