Koman Vladimir megérkezett, Simon András viszont távozott

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 20:26
A jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U19-es válogatott keretébe megérkezett Koman Vladimir is. A Sampdoria légiósa csütörtökön először edzett együtt társaival. Simon András viszont kénytelen elhagyni a csapatot, a Liverpool játékosa ugyanis sérülést szenvedett - adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapja, az mlsz.hu.
Simon András ezúttal nem lehet ott a válogatottban
NS-archív
Simon András ezúttal nem lehet ott a válogatottban
Simon András ezúttal nem lehet ott a válogatottban
NS-archív
Simon András ezúttal nem lehet ott a válogatottban

Teljes a magyar U19-es válogatott kerete, csatlakozott a társakhoz Koman Vladimir is. A Sampdoria középpályásának érkeztével azonban nem nőtt az együtt készülő keret létszáma, Simon András ugyanis a csütörtök délutáni gyakorláson vállsérülést szenvedett. A liverpooli játékos ezért kénytelen volt elhagyni az edzőtábort.

A honlap tájékoztatása szerint a támadó az egymás közti játék során zuhant a jobb vállára. Az eset után rögtön megvizsgálták a csatárt. A röntgenvizsgálatok kiderítették, hogy csontsérülést ugyan nem szenvedett, ám a válla kificamodott.

"Nagy kár, hogy Simonra nem számíthatok majd, mert nagyszerű teljesítményt nyújtott a Vilotic-emléktornán" – nyilatkozta Sisa Tibor.

"Játékosként és emberként is nagyon sajnálom, és remélem, gyorsan felépül majd."

A szövetségi edző egyelőre nem tervezi újabb játékos behívását, és várhatóan szombaton szűkíti tovább keretét.

A korosztályos együttes jövő hétfőn 18 órakor kezdi meg az Európa-bajnoki-selejtezőket Kazahsztán ellen Székesfehérvárott.

Ezután a csapat átköltözik Mórra, a következő két ellenfél pedig Wales (szerda, 18 óra, Székesfehérvár) és Svájc (szombat, 13 óra, Tatabánya) lesz.

AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Gulácsi Péter (FC Liverpool), Pokorni Péter (Paks), Szekeres Adrián, Lengyel Dániel, Busai Attila, Gál András, Simon Ádám, Nikházi Márk, Szabó László (mindannyian MTK Budapest), Korcsmár Zsolt, Dvorschák Gábor, Szolnoki Péter, Nagy Olivér (valamennyien Újpest), Présinger Ádám (Integrál DAC), Kádár Tamás (Zalaegerszegi TE), Debreceni András (Budapest Honvéd), Birtalan Botond (FC Sopron), Simon András, Németh Krisztián (FC Liverpool), Dudás Ádám (Szpartak Moszkva), Koman Vladimir (Sampdoria)


AZ EB-SELEJTEZŐ PROGRAMJA:

Október 8., hétfő
Magyarország – Kazahsztán, Székesfehérvár, 18. 00 óra
Október 10., szerda
Wales – Magyarország, Székesfehérvár, 18. 00 óra
Október 13., szombat
Magyarország – Svájc, Tatabánya, 14. 00 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik