A Liverpool légiósai megérkeztek, Koman Vladimirre még várni kell

Vágólapra másolva!
2007.10.04. 14:48
A Dunavarsányban edzőtáborozó, a jövő heti Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U19-es válogatott keret már majdnem teljes: Németh Krisztián is megérkezett Liverpoolból és csatlakozott a többiekhez - jelentette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja. Koman Vladimir érkezése azonban egyelőre késik, mivel csomagja elkallódott a repülőtéren.
A kreatív megoldásokat Koman Vladimirtól (balra) és Németh Krisztiántól (háttérben)  várja majd Sisa-mester
A kreatív megoldásokat Koman Vladimirtól (balra) és Németh Krisztiántól (háttérben) várja majd Sisa-mester
A kreatív megoldásokat Koman Vladimirtól (balra) és Németh Krisztiántól (háttérben)  várja majd Sisa-mester
A kreatív megoldásokat Koman Vladimirtól (balra) és Németh Krisztiántól (háttérben) várja majd Sisa-mester

A Sisa Tibor által irányított korosztályos együttes jövő hétfőn 18 órakor kezdi meg az Európa-bajnoki-selejtezőket Kazahsztán ellen Székesfehérvárott.

Ezután a csapat átköltözik Mórra, a következő két ellenfél pedig Wales (szerda, 18 óra, Székesfehérvár) és Svájc (szombat, 13 óra, Tatabánya) lesz.

A keret jelenleg Dunavarsányban edzőtáborozik, s Dudás Ádám szerdai megérkezése után csütörtökön csatlakozott a csapathoz Németh Krisztián, a Liverpool légiósa is.

Már Magyarországon van Koman Vladimir is, de az ő csomagja elkallódott az utazás során, ezért elképzelhető, hogy a Sampdoria tehetsége nem érkezik meg időben Dunavarsányba a délutáni edzésre, amely a sajtó képviselői számára is nyitva áll 17 órától.

Sisa Tibor együttesének két sérültje is van, de szerencsére mindketten csak kisebb problémával bajlódnak. Dvorschák Gábor a térdét fájlalja, ezért lehet, hogy ő nem is lép pályára a délutáni egymás közti játék során. Simon András a szerdai tréningen a földbe rúgott, és kissé érzi a bokáját, de ő minden bizonnyal részt vesz majd a gyakorláson.

Az összességében jóval technikásabb, kreatívabb futballt játszó magyaroknak elsősorban a kazahok nagyszerű fizikuma jelenthet majd problémát. A vendégek semmit sem bíznak a véletlenre, a meccs előtt egy héttel megérkeztek hazánkba.

"A kazah válogatott teljesen ismeretlen előttünk. Úgy értesültem azonban, hogy szervezett, harcos stílusban futballozik az ellenfél" – nyilatkozta Sisa Tibor a Nemzeti Sportnak.
AZ U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Gulácsi Péter (FC Liverpool), Pokorni Péter (Paks), Szekeres Adrián, Lengyel Dániel, Busai Attila, Gál András, Simon Ádám, Nikházi Márk, Szabó László (mindannyian MTK Budapest), Korcsmár Zsolt, Dvorschák Gábor, Szolnoki Péter, Nagy Olivér (valamennyien Újpest), Présinger Ádám (Integrál DAC), Kádár Tamás (Zalaegerszegi TE), Debreceni András (Budapest Honvéd), Birtalan Botond (FC Sopron), Simon András, Németh Krisztián (FC Liverpool), Dudás Ádám (Szpartak Moszkva), Koman Vladimir (Sampdoria)

Az Eb-selejtező programja

Október 8., hétfő
Magyarország – Kazahsztán, Székesfehérvár, 18. 00 óra
Október 10., szerda
Wales – Magyarország, Székesfehérvár, 18. 00 óra
Október 13., szombat
Magyarország – Svájc, Tatabánya, 14. 00 óra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik