Feczesin veszélyes játékával és góljával megvan az első győzelem

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2007.06.06. 18:26
A Fehéroroszország elleni, idegenbeli vereség után megszerezte első győzelmét a 21 éven aluliak magyar válogatottja a 2007-es korosztályos Európa-bajnokság selejtezőjében. Róth Antal szövetségi edző együttese Feczesin Róbert vezérletével és góljával 1-0-ra győzött a lett csapat ellen a Szusza Ferenc Stadionban. A fiatalok legközelebb San Marino együttesével csapnak össze a sorozatban, majd a legkomolyabb riválisnak tartott Szerbia lesz az ellenfelük. Az októberi rájátszásban 14 csapat vehet majd részt (a 10 csoportelső és a 4 legjobb második).
Feczesin Róbert vitathatatlanul a meccs legjobbja volt
Feczesin Róbert vitathatatlanul a meccs legjobbja volt
Feczesin Róbert vitathatatlanul a meccs legjobbja volt
Feczesin Róbert vitathatatlanul a meccs legjobbja volt

LABDARÚGÓ U21-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ


A KEZDŐCSAPATOK:
MAGYARORSZÁG LETTORSZÁG
12 Bogdán Á. 1 Hermanis
15 Kiss Z. 3 Hscanovs
4 Kovács G. 7 Smirnovs
6 Guzmics 5 Silagaillis
2 Fodor 25 Gabovs
5 Szakály P. 15 Fertovs
8 Korcsmár 23 Kozlovs
17 Nyári 8 Zolotarjovs
11 Laczkó Zs. 17 Krjauklis
7 Hrepka 11 Lukjanovs
9 Feczesin 9 Blanks
Szövetségi edző: Szövetségi edző:
Róth Antal Gennagyij Sitiks
Gólszerző(k): Feczesin (21.)
Csere: 7 Hrepka helyett 14 Szatmári (a szünetben), 5 Szakály P. helyett 18 Simonfalvi (72.), 17 Nyári helyett 10 Demjén (76.), ill. 9 Blanks helyett 24 Gaurovs (64.), 15 Fertovs helyett 13 Gailus (67.)
Sárga lap: Kiss Z. (78.), Laczkó Zs. (80.)

A Fehéroroszországtól elszenvedett váratlan vereséget követően csak a győzelem volt elfogadható eredmény a magyar válogatottnak. Különösen azért, mert a 10 csoportból az elsők mellett a négy legjobb második is továbbjuthat az októberi rájátszásba.

Róth Antal legénységének tehát maradt esélye a továbblépésre, ám többször nem hibázhatnak. Ennek megfelelően kezdte a nemzeti csapat a Lettország elleni Európa-bajnoki-selejtezőt a Szusza Ferenc Stadionban.

A hatalmas felhőszakadás nem nagyon zavarta meg a fiatalokat, és a Korcsmár Zsolt, Szakály Péter belső középpályás kettős remekül irányította a magyar támadásokat.

Elöl különösen Feczesin Róbert okozott zavart a lett védelemben.

Olyannyira, hogy az FC Sopron támadója a 21. percben távoli lövéssel vezetést is szerzett (1-0). A lett válogatottnak mindössze egy lehetősége akadt, ám Bogdán Ádám hatalmas bravúrral hárított egy a sorfalon megpattanó labdát.

Az első félidő végén Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert előtt is adódott két-két lehetőség, de valamennyi gólhelyzet kimaradt. Szinte a játékrész lefújásának pillanatában Hrepka Ádám fogott szerencsétlenül talajt, amelynek következtében az MTK csatára bokaszalag szakadást szenvedett.

A folytatásban tehát a pécsi Szatmári Lóránd futott ki a pályára, ám ő sem tudta megakadályozni, hogy a válogatott átaludja az első tíz percet. Veszélyeztették is a lettek Bogdán Ádám kapuját, ám a szerencse ezúttal a magyarokat segítette.

Pontosabban csak a védekezésben, ugyanis a félidő közepén Feczesin Róbert négy perc leforgása alatt négy helyzetet puskázott el, illetve tette naggyá a lett kapust. A vendégek – cseréiknek köszönhetően – egyre többször veszélyeztettek, ám ezekből a lehetőségekből továbbra sem tudtak gólt szerezni.

A mintegy 500 néző közül többen is ébresztőt kiáltottak, ám a magyar válogatott nem tudott ritmust váltani, és csak sok hibával tudta tartani az előnyt.

Végül megszerezte a létfontosságú három pontot az U21-es csapat, amely legközelebb augusztusban folytatja a küzdelmeket.

Mindenesetre a szerdán mutatott játéknál jobb produkció szükségeltetik, ha Róth Antal legénysége komolyan gondolja a továbbjutás kiharcolását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik