Ki lő majd gólt, ha Priskin Tamás nem talál az ellenfél hálójába?

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.25. 18:58
Várhidi Péter megfiatalított válogatottjában alapembernek számít Priskin Tamás. Ami esetében azonban bizakodásra adhat okot, ellenoldalon elbizonytalaníthat: bár a Watford légiósa legutóbbi négy válogatott mérkőzésen kivétel nélkül betalált az ellenfelek hálójába, rajta kívül egyetlen magyar játékos sem tudott eredményes lenni.
Priskin első percben szerzett góljával korán megszerezte a vezetést a magyar együttes
Mirkó István
Priskin első percben szerzett góljával korán megszerezte a vezetést a magyar együttes
Priskin első percben szerzett góljával korán megszerezte a vezetést a magyar együttes
Mirkó István
Priskin első percben szerzett góljával korán megszerezte a vezetést a magyar együttes

A magyar kapitány a podgoricai találkozót követően azt elemzgette: felemás teljesítményt nyújtott, két arcát - előbb a szebbiket, aztán a csúnyábbat – mutatta együttesünk.

Legutóbb, a ciprusi tornát követően fogalmazott meg hasonlókat a szakember. Igaz, akkor nem félidőkben, hanem mérkőzésekben mérte a gyengébb, majd a jobb teljesítményt.

Tőzsér és Hajnal, nagy lövőkedvvel játszottak, egy kicsit pontosabban célozhattak volna
Mirkó István
Tőzsér és Hajnal, nagy lövőkedvvel játszottak, egy kicsit pontosabban célozhattak volna
Örömteli, hogy Priskin a felnőttek között is ilyen gólerős a nemzetközi mezőnyben: négy meccs, öt gól. Igaz, nemzetközileg jegyzett védelemmel még nem találta szembe magát a Várhidi-éra alatt és egyik mérkőzésnek sem volt igazi tétje.

A Montenegró elleni csapatban két kapusunk kifogástalan teljesítményt nyújtott. Végh Zoltán rutinjával, a fiatal Fülöp Márton motiváltságával kellő biztosítást jelent.

Védelmünk viszont összeszokatlan volt, Csizmadia Csaba nem először mozgott teljesen idegenül, oldalán több támadást vezetett az ellenfél. Középen a Vaskó, Balogh páros még ezen a szinten sem volt elég gyors, sőt, ketten együtt kifejezetten körülményesnek tűntek olykor.Bodor Boldizsár nemzetközileg is elfogadható teljesítményt mutatott, sajnos csak védekezésben.

Középpályán Vadócz Krisztián sokat futott, de a játékból kevés részt vállalt. Tóth Balázs hozta rakkolós futballját, a szokottnál kevesebb gólveszéllyel.

Hajnal Tamás megjátszható volt, játéka viszont sokszor öncélúnak is tetszett, bár ebben közrejátszhatott, hogy társat az összeszokatlanság miatt nehezen talált. Tőzsér Dániel bátran lőtt, veszélyesen adott be, de előrejátékban ő sem adta ki magából a maximumot.

Priskinről már ejtettünk szót, ékpárja, Rajczi Péter erejét mintha kizárólag a test-test elleni játék emésztette volna fel, a küzdelem mellett nem maradt kellő figyelem a játékra és a gólszerzésre.

A Moldova elleni Eb-selejtezőn, Várhidi Péter első tétmérkőzésén minden bizonnyal más összeállításban, más taktikával és talán kicsit más motivációval küldi pályára együttesét a magyar kapitány.

Várhidi Péter drasztikus fiatalítással indult meg a nemzeti csapat élén. Mostanra ez a lendület és elképzelés picit megkopni látszik. A Montenegró elleni kezdőben már csak ketten, Vaskó Tamás és Balogh Béla az, akik a legutóbbi utánpótlás-korosztályból nőtték ki magukat. Igaz, nem a Várhidi-féle fiatalabb, hanem a Róth Antal-féle eggyel idősebb korosztályból. A többiek… Nagyobb részük már Lothar Mattäus alatt is kerettagnak mondhatta magát. Igaz, a német szakembernek igen nagy volt a merítése…

EMLÉKEZTETŐ - VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MONTENEGRÓ-MAGYARORSZÁG 2-1 (0-1)


Helyszín: Podgorica
Nézőszám:
Játékvezető: Robert Kranjc (szlovén)
Asszisztensek: Robert Zirnstajn, Igor Zupancic (szlovénok)
MONTENEGRÓ MAGYARORSZÁG
Polekszics Végh
Sz. Pavicsevics Csizmadia
Tanaszijevics Vaskó
Batak Balogh B.
M. Jovanovics Bodor
Raicsevics Vadócz
Boskovics Tóth B.
Bozsovics Tőzsér
Burzanovics Hajnal
Vukcsevics Rajczi
Vucsinics Priskin
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Zoran Filipovics Várhidi Péter
Gólszerző: Priskin (1.), Vucsinics (65.-11-es), Burzanovics (81.-11-es)
Csere: Bozsovics h. Purovics (46.), Végh h. Fülöp (46.), Rajczi h. Huszti (53.), Vadócz h. Farkas B. (85.), Vucsinics h. Jovetics (85.), Tanaszijevics h. Jeknics (85.), Burzanovics h. Vujovics (87.), Pavicsevics h. Lakics (90.)
Sárga lap: Bodor (15.), Pavicsevics (18.), Tőzsér (32.), Vaskó (65.), Purovics (67.), Burzanovics (70.), Balogh B. (80.), Polekszics (88.), Batak (90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik