Gyenge játékkal fájó vereség

VINCZE ANDRÁS jelenti RigábólVINCZE ANDRÁS jelenti Rigából
Vágólapra másolva!
2003.09.09. 22:20
Címkék
Enyhén szólva strandfocijellege volt a lett és a magyar U21-es válogatottak találkozójának, pedig az ember elvárná, hogy az A-válogatott közvetlen utánpótlását jelentő futballisták képesek legyenek már az érett játékra.
Egyetlen pozitívumot lehet ez ügyben kiemelni, mégpedig azt, hogy a magyar csapat tagjai legalább voltak anynyira higgadtak, hogy igyekeztek ritmusváltással, csellel, távoli lövéssel futballjeleneteket csempészni a küzdelembe. Persze ilyen szinten csak "színezgetni” nem elég ahhoz, hogy az alkotás még tökéletesebb legyen… A fiatalok csak a mezőnyben trükközgettek, veszélyesnek ítélhető, gólt ígérő megmozdulásra túl sokáig kellett várni – az első félidőben ugyanis feljegyzésre méltó helyzet nem is akadt…
A második 45 perc rövid időre hozott némi javulást, ugyanis Torghelle Sándor lövése után a lett kapus, Maris Eltermanis mutatta meg, hogy ragyogóak a reflexei; míg egy perccel később Balogh János esetében az bizonyosodott be, nem árt, ha egy kapusnak szerencséje is van. Aztán már a szerencse sem segített, a lelkesen, de olykor mosolyogtató bakikkal játszó lettek Gatis Kalnins szép góljával előnyt szereztek.
Tegyük hozzá, megérdemelten vezettek a hazaiak, ugyanis a magyar csapat kiábrándítóan futballozott, a középpályássora mintha nem is lett volna a pályán. A vereség – miután Kalnins még növelte az előnyt – azért is fájó, mert az esetleges rigai sikerrel a magyar válogatott nagy lépést tehetett volna a csoportelsőség felé.
Volna…

Percről percre

Bajzát Péter (balra) tekintetén is érzôdik, hogy a magyarok tanácstalanul futballoztak (Fotó: Németh Ferenc)
Bajzát Péter (balra) tekintetén is érzôdik, hogy a magyarok tanácstalanul futballoztak (Fotó: Németh Ferenc)
Bajzát Péter (balra) tekintetén is érzôdik, hogy a magyarok tanácstalanul futballoztak (Fotó: Németh Ferenc)
50. perc: Bodor futott el a bal oldalon, az alapvonal közeléből visszapasszolt, középen az ügyetlenkedő Cimanis lába között elgurult a labda, amely így Torghelle elé került, aki nyolc méterről kapásból, ballal lőtt is, ám, mert Eltermanis még bele tudott paskolni a labdába, az a jobb oldali kapufára pattant.
59. perc: Gospodars ívelt középre szögletből a bal oldalon, ott Kalnins érkezett tisztán, s hat méterről a kapu közepébe fejelt.
1–0
72. perc: Tóth Balázs pöckölt Németh Norbert elé, aki a jobbösszekötő helyén visszahúzta a labdát a jobb lábáról a balra, majd 15 méterről a lécet találta el…
80. perc: Sokolovs gurított középre a jobb oldalról, Kalnins pedig 9 méterről, ballal a bal alsó sarokba pöckölt.
2–0

Mestermérleg

Jurijs Popkovs, a lettek szövetségi edzője:

"Büszke vagyok csapatomra, hogy ilyen helyzetben is jól küzdött, s legyőzte a mérkőzés előtt még a csoportgyőzelemre is esélyes magyarokat."

Róth Antal, a magyarok szövetségi edzője:
"Csak egy tapasztalattal lettünk gazdagabbak, nem pedig három, rosszabb esetben egy ponttal. Akkor kezdtünk el úgy játszani, ahogy szerettünk volna, miután hátrányba kerültünk."

A svédek nagy bakija

Most aztán okkal foghatják a fejüket az illetékesek a svéd-szövetségben. Egy ideig persze minden szépnek tűnt, múlt pénteken a skandinávok U21-es csapata esélyeshez méltóan sima, 6–0-ás győzelmet aratott San Marinó válogatottja ellen, ám az UEFA döntése miatt a három pontot mégis a miniállam kapta, 3–0-ás gólkülönbséggel. S, hogy miért? Nos, a svédek edzője teljes lelki nyugalommal küldte pályára a sorozatban már két sárga lapot szerző Stefan Isizakit, aki így a szabályok értelmében – eltiltás miatt – jogosulatlanul szerepelt a találkozón. A vezetők egész egyszerűen elnézték a szabályokat, ugyanis a svéd ligában három sárga után jár az eltiltás, ám az U21-es selejtezőkben már két lap is elegendő az egymeccses kihagyáshoz…
Az állás
1. Lengyelország75222– 517
2. Magyarország74316–1112
3. Svédország732214–1111
4. Lettország7349–139
5. San Marino8178–293
A csoport másik meccsén: Lengyelország– Svédország 1–1. Lengyelország csoportelső.
A hátralévő mérkőzések: Magyarország–Lengyelország, Svédország–Lettország (október 10.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik