London 2012: a Magyar Telekom is felkészült az olimpiára

Vágólapra másolva!
2012.07.23. 20:04
null
A Rajongó Szívekkel bárki biztathatja kedvenc olimpikonját (fotó: www.mob.hu)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) arany fokozatú főtámogatója, a Magyar Telekom is felkészült a londoni ötkarikás játékokra.


Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató bejelentése szerint július 27-től, az olimpiai megnyitó napjától a T-Home az egész országra kiterjeszti az interaktív tv-szolgáltatását. Amely így – digitális hang- és képminőségével, széles, akár HD-minőségű csatornaválasztékával, valamint interaktív funkcióival – azok számára is elérhetővé válik, akik nem a Magyar Telekommal, hanem más internetszolgáltatóval kötöttek vezetékes internet-előfizetési szerződést. Vagyis immár négymillió háztartás veheti igénybe a London Interaktív alkalmazást is, amelynek segítségével az olimpia legfrissebb híreiről értesülhetnek, az archív tv-funkción keresztül pedig hetvenkét órán belül visszanézhetik a közvetítéseket, összefoglalókat.

Az ország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely 1996 óta támogatja az olimpikonok felkészülését, a londoni szereplők sikereiért szorítva új közösségi alkalmazást alakított ki. A www.igazirajongok.hu oldalon keresztül bárki virtuális szívdobbanást, rövid biztató üzenetet küldhet Londonban küzdő kedvenceinek.

A „Szurkolj szívből!” kezdeményezés keretében a 158 magyar olimpikon mindegyike egy tenyerében elférő készüléket kap, melynek közepén a magenta színben világító, vibráló szívecske jelzi, ha itthonról valaki „gondol rá”. A Rajongó Szív elnevezésű, magyar fejlesztésű készülékből Christopher Mattheisen a MOB sportigazgatójának, a kétszeres olimpiai bajnok Szabó Bencének nyújtotta át az elsőt, aki Londonban 13-15 érmet vár a magyar versenyzőktől. A sajtótájékoztatón Mattheisen el is küldte az első szívből jövő üzenetet a már Londonban tartózkodó sportolóinknak: „Kéz- és lábtörést kívánunk Budapestről!”

A szurkolói élmény teljessé tétele jegyében a cég a budapesti Városliget szívében, a csónakázó tóra telepített közel ezer négyzetméteres stégen működteti a játékok alatt az ország egyetlen „hivatalos” szurkolói klubját, ahol 25 négyzetméteres kivetítőn követhetik az eseményeket az érdeklődők.

Ahogy a már vízre fektetett, hangulatos városligeti helyszínen megtartott sajtótájékoztatón hemzsegtek a bajnokok – Szabó Bence mellett Kovács Ágnes, Kovács István, Balogh Gábor, Horváth Gábor is megjelent –, a Telekom Olimpiai Szurkoló Klubban is egykori nagyságok szakértő kommentálásával izgulhatják végig a versenyeket a sportbarátok. Itt, és az Erzsébet téren felállított interaktív üzenő falon bárki írhat sportolóinknak – csak a megszűrt, pozitív tartalmú szövegek jutnak el a címzettekhez –, vagy megtekintheti mások jókívánságait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik