Paralimpia: mindegyik magyar úszó bejutott a döntőbe

Vágólapra másolva!
2012.09.05. 13:25
Mindegyik magyar úszó, Ráczkó Gitta, Illés Fanni, Csuri Ferenc, Tóth Tamás, Meilinger Csaba és Sors Tamás is bejutott a döntőbe a londoni paralimpia ma délelőtti előfutamai során. Krajnyák Zsuzsa elődöntős párbajtőrben, Dani és Juhász a csoportkör után, Mató a 16 között búcsúzott.

Tóth Tamás a második helyen lépett tovább 50 méter gyorson, és úgy nyilatkozott, szerinte világrekord szükséges az aranyéremhez.

„Az előfutamban nem lehetett taktikázni, nyomni kellett végig, de jobban szoktam úszni, maradt még bennem energia. Világcsúcs kell a győzelemhez. Sosem vertem még meg az ausztrál Matthew Cowdreyt, de neki van veszítenivalója, így féljen ő" – mondta a távot 25.67 másodperc alatt teljesítő Tóth a Nemzeti Sportnak.

A szám másik két magyar indulója is bejutott a fináléba: Meilinger Csaba a hetedik, Sors Tamás a nyolcadik helyen lépett tovább.

„Jobban örülök Meilinger Csaba továbbjutásának, mint a sajátomnak" – mondta kollégánknak sportszerűen a paralimpián már egy arany- és egy ezüstérmet is szerző Sors Tamás.

Még három magyar versenyző volt érdekelt a délelőtti előfutamokban: Csuri Ferenc a hetedik helyen jutott tovább 200 vegyesen, valamint Ráczkó Gitta (7. helyen) és Illés Fanni (8.) is döntős 100 méter mellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik