Olimpia: A történelmet a győztesek írják - Campagna

Vágólapra másolva!
2012.08.08. 21:55
Ahogy arról beszámoltunk, a magyar férfi vízilabda-válogatott 11–9-es vereséget szenvedett Olaszországtól a londoni olimpia negyeddöntőjében, így csak az 5–8. helyért rendezendő helyosztón folytathatja szereplését. Alessandro Campagna, az olasz válogatott szövetségi kapitánya szerint a mieink nem tudtak mit kezdeni a taktikájukkal.

„Magyarország háromszoros olimpia bajnok, de nekünk is nagyszerű csapatunk van, és zavarba hoztuk a taktikánkkal. Megérdemeltük a győzelmet, nagyon tetszett, ahogy járattuk a labdát az adott szituációnak megfelelően. Türelemmel játszottunk, és ezzel zavarba hoztuk a magyarokat. Remek érzés, hogy legyőztük az olimpiai címvédőt. Erős és agresszív csapat, de jól felkészültünk belőle” – mondta Alessandro Campagna, aki elárulta, a negyedik negyedben is folyamatosan nyugalomra intette játékosait.Alessandro Campagna, aki elárulta, a negyedik negyedben is folyamatosan nyugalomra intette játékosait.

„Mindig is azt mondtam, hogy történelmet kell írnunk, de a történelmet valójában a győztesek írják. Nagyon nagy volt a motivációnk, felnőttünk a torna alatt” – reagált arra a felvetésre, hogy nevezhető-e történelminek az olasz siker.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik