A világbajnok olaszok legyőzték férfi pólósainkat

Vágólapra másolva!
2012.08.08. 19:30
null
A magyar válogatott három veretlen olimpiai ciklus után sorsdöntő vereséget szenvedett (Fotók: MTI)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 11–9-re kikapott a világbajnok Olaszországtól a londoni olimpia negyeddöntőjében, így nem jutott be a legjobb négy közé. Az itáliaiak ellenfele a fináléba jutásért Szerbia lesz.

 

A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

1. NEGYED

A ráúszásnál az olaszok hozták el a labdát, ám nem jutottak lövésig, kontrát fújtak ellenük. Mi fórt kaptunk a túloldalon, és addig-addig járattuk a labdát, míg a lövésre kiegészültek az olaszok, Kásás Tamás pedig a kapufát találta el. Ezután emberelőnybe kerültek az itáliaiak is, Szécsi Zoltán eszén azonban nem tudtak túljárni.

Az első negyed perceiben kimaradt helyzeteket láthatott a közönség, mindkét csapat jól védekezett – vagy gyengén támadott. A gólcsendet a magyar válogatott törte meg: fórt kaptunk Deni Fiorentini kiállításával, majd egy remek labdajáratás végén Kásás Tamás centerből lőtt az olaszok hálójába.

A világbajnok nem hagyta sokáig örülni a Kemény-csapatot, Presciutti közvetlen közelről volt eredményes. Kontrát fújtak ellenünk, majd Aicardi rövidbe tartó lövését Szécsi fogta. Az ellentámadásból Varga Dénes talált be, majd a magyar játékos ápolásra szorult, hiszen vérzett az orra.

Hosnyánszky labdaszerzése után Steinmetz Ádám próbálta átemelni az olasz kapust, kísérlete a lécre esett. Az itáliaiak Amaurys Perez révén egalizáltak. 2–2

2. NEGYED

A második játékrész elején újra átlövésből voltak eredményesek az olaszok, Maurizio Felugo vette be Szécsi kapuját. A túloldalon Biros Péter játszott középre Háraihoz, ám a játékvezető a magyar centert látta szabálytalannak, így kontrát fújt. Fórt kaptak az olaszok, Alex Giorgetti próbálkozását Szécsi hárította.

Megy ez nekünk is átlövésből: Madaras Norbert távoli lökete beakad a jobb alsóba. Újra emberhátrányban kellett védekeznünk ezután, Presciutti lóbái után azonban nem tudtunk blokkolni, a labda a bal alsóba vágódott. Következő támadásunkat kicsit elkapkodtuk, Varga Dénes pattintott fölé.

Kontrát fújtak az olaszok ellen, így támadhattunk, ám Madaras lövését blokkolták az olaszok. Egymás után két fórt kaptak az olaszok, Presciutti a kapufát trafálta telibe, Biros pedig megszerezte a kipattanót. A túloldalon mi is emberelőnyben támadhattunk, Varga Dániel pedig a rövid felsőbe bombázott, így kiegyenlített.

Hat másodperccel a negyed vége előtt Pietro Figlioli talált be távolról, a nagyszünetben az olaszok vezettek egy góllal. 5–4

3. NEGYED

Jól kezdődött számunkra a harmadik negyed: Figlioli kihagyott helyzete után Perezt szórták ki, Madaras sistergős löketét Stefano Tempesti csak beljebb segítette a bal alsóba. Hosnyánszkyt is kiküldték két percre, Figlioli pedig a kapunkba pattintott. Mi is fórt kaptunk a túloldalon, Kiss Gergely a kapufát trafálta telibe.

Hosnyánszkyt ezután ismét kiállították, Felugo pedig betalált, a meccsen először ekkor két góllal vezetett Olaszország. Fórban támadhattunk mi is, ám Kiss és Varga Dániel lövése is célt tévesztett (előbbi a kapufát találta el). Ötméterest kaptak az olaszok Varga Dániel szabálytalansága után, Giorgetti Szécsi „szeme közé" lőtt. Kemény Dénes időt kért, Hosnyánszky csavarása bevágódott a gólvonalon túlra, ám öt méteren belülről végezte el a szabaddobást, ezért az eredmény nem változott. 8–5

4. NEGYED

Az olaszok jobbak voltak, nem lesz pólós érem a férfiaknál
Az olaszok jobbak voltak, nem lesz pólós érem a férfiaknál

A záró akkord sem kezdődött jól, de Varga Tamás kiállítása után Danijel Premus lövése nem vánszorgott át a gólvonalon. A túloldalon ötméterest kaptunk, Biros Péter magabiztos lőtt a felső sarokba. A világbajnok támadásánál Felugo emelt fölé, majd kontrát fújtak ellenünk, a lefordulásból Figlioli volt eredményes.

Sajnos nem ment Kásáséknak, újabb távoli lövésünk szállt mellé. Ahogy ezt leírtuk, Kásás máris gólt szerzett fórból, így feljöttünk két gólra. Felugo, majd Presciutti volt a labda útja, a rövidbe tartó lövést Szécsi fogta. Varga Dénes keze sült el, nagy gólt ragasztott az olasz kapuba.

Fórt kaptak az olaszok, végigjáratták a labdát a támadóidejükben, a centerezés után Szécsi rendkívül fontos védést mutatott be, majd a fordulásból Biros Péter lőtt Tempestibe. Felugo középről talált be egy perccel a meccs vége előtt – találata sajnos sokat nyomott a latban...

Fórt kaptunk alig több mint fél perccel a vége eőtt, Madaras a jobb oldalról bevágta a rövidbe, így maradtak izgalmak az utolsó másodpercekre is. Presciutti azonban szertefoszlatta álmainkat, egy másodperccel a végső dudaszó előtt betalált, beállítva a végeredményt. 11–9

Három egymást követő olimpiai bajnoki cím után alighanem egy nagy korszak zárult le a magyar férfi vízilabda történetében. Olaszország ellenfele pedig Szerbia lesz a legjobb négy között.


OLIMPIA 2012
FÉRFI VÍZILABDA, NEGYEDDÖNTŐ
Olaszország–Magyarország 11–9 (2–2, 3–2, 3–1, 3–4)
Gólszerzők: Felugo, Presciutti, Figlioli 3-3, Perez, Giorgetti, ill. Madaras 3, Kásás, Varga Dénes 2-2, Biros, Varga Dániel
TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Montenegró–Spanyolország 11–9
Horvátország–Egyesült Államok 8–2
Szerbia–Ausztrália 11–8
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Szerbia–Olaszország
Horvátország–Montenegró




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik