Vanczák nem érzi a bizalmat, megrendülhet a helyzete

Vágólapra másolva!
2013.02.16. 13:35
null
Vanczák évek óta alapember, jó formában érzi magát, de nem érzi az edzői bizalmat (Fotó: Action Images)
A hétvégén lecserélték a szünetben – ilyen sem mostanában fordult vele elő. Sőt a rossz hír, hogy Vanczák Vilmos úgy érzi, a Basel elleni, 3–0-ra elveszített bajnokit követően hosszabb távon is partvonalon kívülre kerülhet, az új spanyol edző finoman fogalmazva sem favorizálja. Ha valami, ez nagyon nem hiányzik a válogatott szempontjából, Egervári Sándor újabb megbízható játékosát veszítené el a hátsó alakzatból.

– Mikor cserélték le legutóbb a félidőben?
– Megmondom őszintén, fogalmam sincs – felelte a 29 esztendős légiós, aki hetedik éve játszik a svájci Sion együttesében. – Nem sűrűn cserélnek le, az meg pláne nem gyakran fordul elő velem, hogy a szünetben az öltözőben kell maradnom.

– Fogjuk fel pozitívan, amint lecserélték, a Sion újabb két gólt kapott…
– Bárcsak ne kapott volna! A Basel így négy pontra meglépett tőlünk, arról nem is beszélve, hogy az ilyen demoralizáló rajt sohasem tesz jót egy csapatnak.

KIROBBANTHATATLAN?
Vanczák Vilmos nem szokta meg a kispadot a Sionnál: amióta a svájci csapathoz igazolt, szinte kirobbanthatatlan a kezdőből. Csaknem kétszáz mérkőzésen viselte már a Sion mezét, majd harminc gólt szerzett, minden sioni szezonjában legalább harminc bajnokin a pályán volt. A 2012–13-as szezonban eddig tizenhat bajnokin játszott a tizenkilencből.

Mérkőzés Gól
2007–2008 30 2
2008–2009 34 4
2009–2010 31 3
2010–2011 33 4
2011–2012 32 9
2012–2013 16 1

– Ez a hatodik idénye a Sion légiósaként, évek óta alapember.
– Lehet, hogy ez most megváltozik. Finoman fogalmazva sem vagyok az edző kedvence. Amióta decemberben Víctor Munoz átvette a csapat irányítását, a vasárnapi volt az első bajnokink – a félidőben lekapott. Nem indult jól a közös munka. Most sok a sérült, és eltiltottak is vannak, kíváncsi vagyok, hogy a Sankt Gallen ellen betesz-e a csapatba.

– Ennyire nem érzi a bizalmát?
– Ha lecserélnek, az mindig valaminek a jele… Az ember tudja, ha sokat várnak tőle, ha bátran támaszkodnak rá, most ez az érzés valahogy nincs meg. Víctor Munoz nem mutatja ki az érzéseit, sőt az edzéseken gyakran odajön hozzám, biztat, mondja, hogy jól csinálom a gyakorlatokat, valamiért mégsem bízik bennem. Persze lehet, hogy túl sokat gondolkodom az egészen, hiszen még csak egy mérkőzésen vagyunk túl a tavaszi szezonból, de valami azt súgja, ez nem az én idényem lesz. Pedig jó erőben és jó formában érzem magam. Aztán ne úgy legyen!

– A legrosszabbkor jönne, ha újabb válogatott védő kerülne partvonalon kívülre.
– Nekem mondja?! Ezért duplán szomorú a helyzet. Nagyon nem jönne jól, ha hosszú évek után a kispadra szorulnék, mindig az volt az erősségem, hogy játékban vagyok, hogy hétről hétre pályára lépek. Az új edző valamiért nagyon kevergeti a kártyákat, egyelőre nincs alapcsapata. Azt mondja, ő mindig az adott mérkőzésre, az adott rivális ellen állítja össze a kezdőt. Kíváncsi leszek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik