Strömsgodset: „Sosem hittem, hogy eljön ez a nap” – Kovács Péter távozik

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 14:38
null
Kovács Péter búcsút int a Strömsgodsetnek – a klublegendák közé került a drammenieknél (Fotó: <a href="http://www.godset.no/news/article/tjstbxes6uwy1sjvyyyd3ja1r/title/kovacs-forlater-godset">godset.no</a>)
Kovács Péter, a norvég élvonalbeli Strömsgodset rutinos magyar centere a klub hivatalos honlapján megjelentetett közleményében tudatta, hogy távozik a drammeni csapattól. Kovács marad a norvég élvonalban, pályafutását a Sarpsborgban folytatja, egyelőre a szezon végéig ír alá.

„Sosem hittem, hogy eljön ez a nap, de itt az idő, hogy búcsút intsek ennek a csodálatos klubnak. Pályafutásom során itt töltöttem a legtöbb időt, és azt hittem, tovább maradhatok, de az élet néha átírja a terveket. Fantasztikus két időszakot töltöttem a Strömsgodsetnél: a feljutás 2006-ban, a 2012-es ezüst, az európai kupamérkőzések, mint amilyen a Debrecen elleni, és mindenekelőtt a 2013-as bajnoki cím, amelyet negyvenhárom év várakozás után nyertünk meg. Amit csapatként elértünk, az messze a háttérbe szorítja az egyéni eredményeimet – itt lettem élvonalbeli társgólkirály 2010-ben, és a norvég első osztály legtöbb gólt szerző légiósává is itt váltam.

(…) 2014 nyarán megváltozott a helyzetem, miután tudatták velem, hogy a jövőben nem én leszek az első számú center. Megértettem és elfogadtam a döntést, arra koncentráltam, hogy száz százalékot tudjak minden edzésen és mérkőzésen nyújtani. A tény, hogy kevesebb lehetőséget kapok, csak megerősített mentálisan, a sikeréhség és a szenvedély még mindig bennem van. Ezért döntöttem úgy, hogy klubot váltok, és olyan csapathoz megyek, amelynél rendszeres játéklehetőséget kapok. A vezetők megértették a döntésemet, és ezt köszönöm nekik. Személyesen szeretnék köszönetet mondani a Godset családnak. Hatalmas megtiszteltetés volt, hogy itt játszhattam, sosem feledem el a gólokat és a közös ünnepléseket. Lehet, hogy nem én vagyok a futballtörténet legtehetségesebb játékosa, de mindig száz százalékot adtam. Köszönöm, hogy mellettem álltatok jó és rossz időkben. A klubnak és valamennyi szurkolójának sok sikert kívánok, a jövőben is figyelem, mi történik a klubbal!” – írta levelében Kovács Péter.

Kovács Péter 2012-ben tizenhat év után az első magyar labdarúgó lett, aki légiósként európai élvonalbeli bajnokságban gólkirályi címet szerzett. 2014 novemberében megszerezte 75. norvég élvonalbeli gólját is, ezzel Daniel Nannskogot megelőzve a Tippeligaen történetének legeredményesebb légiós futballistája lett. A 37 éves középcsatár a Tippeligaen 12. helyén álló Sarpsborgban folytatja pályafutását, kedd este esik át a kötelező orvosi vizsgálaton.

„Péter nagyszerű futballista, igazi csapatjátékos, a klub méltó nagykövete. Lojális volt, bármi is történt, nem panaszkodott, a Strömsgodset csakis köszönettel tartozik neki. Reméljük, büszkeséggel tekint majd vissza a Drammenben eltöltött évekre. Csütörtökön, az Európa-liga-mérkőzésünkön, stadionunkban búcsúztatjuk” – mondta a klub honlapjának a sportigazgató Jostein Flo.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik