Stieber csatárként bizonyíthat Egervárinak a „magyar" rangadón

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2010.11.06. 15:13
null
Egervári is figyeli Stieber (elöl) csatárteljesítményét (Fotó: Imago)
Címkék
A német másodosztályú Aachenben futballozó Stieber Zoltánnak jól megy a játék: négy góljával és hat gólpasszával a kanadai táblázat élmezőnyébe tartozik a Bundesliga 2-ben, a mértékadó Kicker osztályzatai alapján pedig az első tízben van a liga legjobb játékosait tartalmazó listán. Teljesítményével Egervári Sándor figyelmét is felkeltette – a szövetségi kapitány megtekinti a holnapi 1860 München–Aachen mérkőzést, amelyen a néhány hete csatárként szereplő futballista mindenképp szeretne betalálni régi ismerőse, Király Gábor kapujába. Stieberrel légiósfigyelő sorozatunk keretében beszélgettünk a vasárnapi meccs előtt.

„Rájöttem, hogy a gyorsaságát sokkal jobban ki kellene használnunk. A szakmai stábbal így kerestünk neki egy megfelelő posztot, mivel az edzéseken óriási erőbedobással dolgozott" – ezt Peter Hyballa, az Aachen szakvezetője nyilatkozta a minap Stieberről. A néhány hete már csatárként játszó futballista jól érzi magát új szerepkörében.

„Mindig ott szeretném a legjobbamat nyújtani, ahová az edzőm állít, de tény, hogy csatárként kevesebbet kell védekeznem, így több erőm marad az előkészítésekre és a befejezésre is. Ezzel pedig jobban a középpontba kerülök. Igaz, nem vagyok az a fajta játékos, aki szereti a felhajtást, de az természetesen jól esik, ha elismerik a teljesítményemet" – kezdte a Nemzeti Sport Online-nak adott nyilatkozatát Stieber Zoltán, aki korábban sokáig bal oldali középpályásként játszott, de szerepelt már jobbszélsőként is a klubjában.

A 22 éves játékos a Kicker szerint a legjobb aacheni a szezonban, és az összes másodosztályú futballistát tartalmazó listán az osztályzatok alapján sokakkal holtversenyben a negyedik helyen áll. Ezek után nem meglepetés, hogy Egervári Sándor is felfigyelt a játékára. A szövetségi kapitány két napja a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a helyszínen nézi meg az Aachen 1860 München elleni vasárnapi meccsét.

„Jól esett olvasni a kapitány elismerő szavait, remélem, teljesítményemmel bizonyítani tudok neki. Azzal viszont nem szeretnék foglalkozni, hogy a válogatottban esetleg milyen poszton kerülhet szóba a nevem, vagy hogy szóba kerül-e egyáltalán. Én az U21-es válogatottban is szívesen szerepeltem volna – de az idén nem kaptam meghívót –, és természetesen az A-válogatott meghívója is hatalmas megtiszteltetés lenne, de az kizárólag a kapitányra tartozik, hogy bizalmat szavaz-e nekem" – fogalmazott Stieber.

A korábban az Aston Villa reserve csapatában is megforduló, nyáron a Koblenzből Aachenbe szerződő támadó kitért nyári klubcseréjére és korábbi sérülésére is.

„Ami a váltást illeti: úgy érzem jó helyre kerültem. Aachen kétszáznegyven-ezer lakosú város, a futballcsapatnak jóval nagyobb hagyományai vannak, mint Koblenzben, hiszen korábban első osztályú csapata is volt a városnak. Hazai meccseinken tizenkilenc-húszezer néző előtt futballozunk, de a Német Kupában Szalai Ádámék ellen (Stieber gólpasszt adott a 2–1-re megnyert meccsen – a szerk.) ennél is többen voltak. Szerencsére korábbi sérülésem sem hátráltat. Márciusban lágyéksérvvel műtöttek, aminek sokáig éreztem az utóhatásait, de mára rendben vagyok" – mondta Stieber, aki a saját teljesítményével kapcsolatban megjegyezte, bár nem megy rosszul neki a játék, mindig van hova fejlődni, elsősorban a helyzetkihasználásán javítana.

STIEBER-GÓLPASSZ SZALAIÉK ELLEN A NÉMET KUPÁBAN
 

 

Az Aachen játékosával a holnapi rangadóról is beszélgettünk – Stieberék 16 ponttal a 9. helyen állnak és az ugyancsak 16 pontos, nyolcadik 1860 Münchenhez látogatnak.

„Münchenben egyetlen csapatnak sincs könnyű dolga, főképp, hogy a müncheniek hozzánk hasonlóan régóta veretlenek. Természetesen szeretnénk mi is megőrizni a veretlenségi sorozatunkat, amely jelenleg hét mérkőzésnél tart, én pedig egy gólt mindenképp lövök Király Gábornak" – mondta nevetve Stieber, aki elszántsága okát is megmagyarázta.

„Gábor szombathelyi, én pedig sárvári vagyok, régóta ismerjük egymást, édesapáink anno még együtt fociztak Szombathelyen, szóval jó érzés lenne gólt szerezni. De persze ez is ugyanolyan meccs, mint a többi, erre is ugyanúgy készülök, mint bármely másik mérkőzésre" – tette hozzá Stieber.

STIEBER CSODAGÓLJA A COTTBUSNAK
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik