nemzetisport.hu 2015.02.03 08:29 Frissítve: 2015.03.29 03:30

Simon Krisztiánnak rohannia kellett Münchenbe

Az átigazolási időszak hajrájában Újpestről az 1860 München szerződő Simon Krisztián hétfőn még edzett a magyar klubnál, pár órával később viszont már Németországban írt alá szerződést új csapatához. A szélső a Nemzeti Sportnak elmondta, két percen múlt, hogy sikerült a német másodosztályba igazolnia.

Simon délelőtt még Újpesten edzett, délután pedig már várta a nevével ellátott 14-es számú mez Münchenben (Fotó: tz.de)

 

 
A NEMZETKÖZI ÁTIGAZOLÁSI PIAC UTOLSÓ NAPJÁNAK TÖRTÉNÉSEI

„Nem sok időn múlt, hogy ne igazolhasson le az 1860 München… – mondta Simon Krisztián a Nemzeti Sport megkeresésére. – Hétfő délelőtt az Újpest edzésén vettem részt, de csak a foglalkozás után derült ki, hogy gyorsan intézkedni kell, mert komolyra fordult a helyzet, szerződtetne a német csapat – fel kellett iratkoznom egy úgynevezett transzferlistára, mégpedig délig. Mert bár délután hatkor zárult az átigazolási piac Németországban, ezt a lépést délig meg kellett tenni. Nem túlzok, két perccel dél előtt küldtük el a szükséges iratokat…”

„Sok időm nem volt örülni, hiszen negyed kettőkor már ment a gépem, rohanni kellett, két garnitúra ruhát, egy-egy futball-, és futócipőt tettem be. Már beszéltem az edzővel, Markus von Ahlennel, szélsőként számol velem, s nem csak úgy, ilyen-olyan hírekre alapozva szerződtettek: többek között kikérték a szövetségi kapitány, Dárdai Pál és a klub korábbi kapusa, Király Gábor véleményét is” – nyilatkozta Simon. A 2018 júniusáig szerződést kötő játékosról az 1860 München korábbi labdarúgója is véleményt formál a német sajtóban.

„Románia ellen játszottam együtt vele a válogatottban. Gyors, technikás és nagy akaraterővel rendelkezik. Megvan minden adottsága ahhoz, hogy érvényesüljön, de nagyon keményen kell dolgoznia. Azt hiszem, olyan a hozzáállása, hogy azzal be tud futni” – mutatta be Simont Király Gábor a Bildnek.

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK SIMONRÓL

„Gyors, lendületes futballista, a szélen különösen erős. Az Újpest elleni derbin ő szerezte ellenünk a győztes gólt, de különben is nagyon jó meccse volt. Miután huszonhárom éves, még mindig nagy perspektíva van benne" – mondta az 1860 Münchent 18 évig szolgáló, jelenleg a Ferencvárosban játszó Benjamin Lauth Simon Krisztiánról. Véleményét osztotta a müncheniek sportigazgatója, Gerhard Poschner.

„Kétlábas, támadó szellemű játékos, akit mindkét szélen, de középen is be lehet vetni. Megvan a kellő sebessége ahhoz, hogy gólveszélyesen érjen fel az ellenfél kapuja elé a támadásoknál."
A német együttesnél a 27 éves Rubin Okotie ideális alternatívájaként tekintenek a magyar válogatott futballistára. Aki képességei alapján talán még több szerephez is juthat. Ha nem is szorítja ki a 19 őszi tétmeccsen 15 gólt szerző pakisztáni születésű, de osztrák válogatott támadót, a szakmai stáb egymás mellett szerepeltetve helyet szoríthat Simonnak a kezdőben.

SIMON KRISZTIÁN TELJES NYILATKOZATÁT, AMELYBEN FELIDÉZI PÁLYAFUTÁSA KORÁBBI SZAKASZAIT, A KEVÉSBÉ SIKERES ROTTERDAMI HÓNAPOKAT, ÉS BESZÉL A MÜNCHENI KILÁTÁSOKRÓL IS, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Jovan Baosics (montenegrói, Mogren Budva – Montenegró), Murai Márk (szabadon igazolható, legutóbb Kaposvár), Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró), Yashir Pinto (chilei, Bahlinger SC – Németország, szabadon igazolható), Ronnie Stam (holland, Standard Liege – Belgium)
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható), Simon Krisztián (1860 München – Németország)
Kölcsönbe távozók: Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Nagy János (próbajátékon a Győri ETO-nál)

 

2020.02.07 14:16:42

Légiósok BORBOLA BENCE

EXKLUZÍV INTERJÚ. A szélső nem nyomozza, miért küldték el korábbi klubjától, az al-Ainnál viszont tárt karokkal fogadták.

2020.02.05 11:37:07

Légiósok P. K.

A görögöket lenyűgözte a 12 km-t futó középpályás, megjelentek a sajtóban a szerződésének részletei.

2020.02.03 09:23:51

Légiósok NAGY ZSOLT

„Otthon élhetek azután is, hogy visszavonultam” – 35 ezren a Penarol edzőmeccsén.