HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.02.03 08:29 Frissítve: 2015.03.29 03:30

Simon Krisztiánnak rohannia kellett Münchenbe

Az átigazolási időszak hajrájában Újpestről az 1860 München szerződő Simon Krisztián hétfőn még edzett a magyar klubnál, pár órával később viszont már Németországban írt alá szerződést új csapatához. A szélső a Nemzeti Sportnak elmondta, két percen múlt, hogy sikerült a német másodosztályba igazolnia.

HIRDETÉS
Simon délelőtt még Újpesten edzett, délután pedig már várta a nevével ellátott 14-es számú mez Münchenben (Fotó: tz.de)

 

 
A NEMZETKÖZI ÁTIGAZOLÁSI PIAC UTOLSÓ NAPJÁNAK TÖRTÉNÉSEI

„Nem sok időn múlt, hogy ne igazolhasson le az 1860 München… – mondta Simon Krisztián a Nemzeti Sport megkeresésére. – Hétfő délelőtt az Újpest edzésén vettem részt, de csak a foglalkozás után derült ki, hogy gyorsan intézkedni kell, mert komolyra fordult a helyzet, szerződtetne a német csapat – fel kellett iratkoznom egy úgynevezett transzferlistára, mégpedig délig. Mert bár délután hatkor zárult az átigazolási piac Németországban, ezt a lépést délig meg kellett tenni. Nem túlzok, két perccel dél előtt küldtük el a szükséges iratokat…”

„Sok időm nem volt örülni, hiszen negyed kettőkor már ment a gépem, rohanni kellett, két garnitúra ruhát, egy-egy futball-, és futócipőt tettem be. Már beszéltem az edzővel, Markus von Ahlennel, szélsőként számol velem, s nem csak úgy, ilyen-olyan hírekre alapozva szerződtettek: többek között kikérték a szövetségi kapitány, Dárdai Pál és a klub korábbi kapusa, Király Gábor véleményét is” – nyilatkozta Simon. A 2018 júniusáig szerződést kötő játékosról az 1860 München korábbi labdarúgója is véleményt formál a német sajtóban.

„Románia ellen játszottam együtt vele a válogatottban. Gyors, technikás és nagy akaraterővel rendelkezik. Megvan minden adottsága ahhoz, hogy érvényesüljön, de nagyon keményen kell dolgoznia. Azt hiszem, olyan a hozzáállása, hogy azzal be tud futni” – mutatta be Simont Király Gábor a Bildnek.

TOVÁBBI VÉLEMÉNYEK SIMONRÓL

„Gyors, lendületes futballista, a szélen különösen erős. Az Újpest elleni derbin ő szerezte ellenünk a győztes gólt, de különben is nagyon jó meccse volt. Miután huszonhárom éves, még mindig nagy perspektíva van benne" – mondta az 1860 Münchent 18 évig szolgáló, jelenleg a Ferencvárosban játszó Benjamin Lauth Simon Krisztiánról. Véleményét osztotta a müncheniek sportigazgatója, Gerhard Poschner.

„Kétlábas, támadó szellemű játékos, akit mindkét szélen, de középen is be lehet vetni. Megvan a kellő sebessége ahhoz, hogy gólveszélyesen érjen fel az ellenfél kapuja elé a támadásoknál."
A német együttesnél a 27 éves Rubin Okotie ideális alternatívájaként tekintenek a magyar válogatott futballistára. Aki képességei alapján talán még több szerephez is juthat. Ha nem is szorítja ki a 19 őszi tétmeccsen 15 gólt szerző pakisztáni születésű, de osztrák válogatott támadót, a szakmai stáb egymás mellett szerepeltetve helyet szoríthat Simonnak a kezdőben.

SIMON KRISZTIÁN TELJES NYILATKOZATÁT, AMELYBEN FELIDÉZI PÁLYAFUTÁSA KORÁBBI SZAKASZAIT, A KEVÉSBÉ SIKERES ROTTERDAMI HÓNAPOKAT, ÉS BESZÉL A MÜNCHENI KILÁTÁSOKRÓL IS, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Jovan Baosics (montenegrói, Mogren Budva – Montenegró), Murai Márk (szabadon igazolható, legutóbb Kaposvár), Mihailo Perovics (montenegrói, Buducsnoszt Podgorica – Montenegró), Yashir Pinto (chilei, Bahlinger SC – Németország, szabadon igazolható), Ronnie Stam (holland, Standard Liege – Belgium)
Távozók: Berat Ahmeti (albán, szabadon igazolható), Marko Dmitrovics (szerb, Charlton – Anglia), Aristote Mboma (finn, szabadon igazolható), Jérémy Serwy (belga, szabadon igazolható), Simon Krisztián (1860 München – Németország)
Kölcsönbe távozók: Rodrigo Rojo (uruguayi, Sint-Truiden – Belgium)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Dani Ponce (spanyol, AD Alcorcón – Spanyolország), Nebojsa Koszovics (montenegrói, Standard Liege – Belgium)
Távozhatnak: Nagy János (próbajátékon a Győri ETO-nál)

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.04 23:46:15

Légiósok BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Örülnék, ha Dzsudzsák Balázs egyszer, akár pályafutása végeztével őszintén beszélne döntéseinek miértjéről, az előtte kinyíló vagy éppen bezáruló kapukról, mert ha valamit hiányolok még pályafutásával kapcsolatban, az az, hogy sohasem derült ki, mit miért választott.

2018.11.27 14:40:45

Légiósok nemzetisport.hu

Gráczer Zoltán országszerte bemutató edzéseket tartott, közben ő is leckét kapott nyitottságból, tiszteletből.

2018.11.17 10:03:52

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Mekkora előnyt és hátrányt jelent az ismert és szakmabeli édesapa?

2018.11.14 09:19:17

Légiósok TÓTH ÁDÁM

Azt üzeni válogatottbeli csapattársainak, hogy harcoljanak a hazáért és a címeres mezért.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS