nemzetisport.hu 2018.09.23 23:00 Frissítve: 2018.09.23 23:48

Remek magyar hétvége a Bundesligában – Babos edzője egyesben javítana

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Remekül mutatkozott a német labdarúgó élvonalban Sallai Roland. A Freiburg légiósa pályafutása első Bundesliga-meccsén gólt lőtt és tizenegyest harcolt ki, igaz, az első félidő hajrájában sérülés miatt le kellett cseréni. A lapunknak nyilatkozó válogatott futballista elmondta, szerencsére nincs komoly baj, így ha Christian Streich vezetőedző is úgy gondolja, kedden akár pályára is léphet a Schalke ellen. A csatár arról is beszélt, milyen volt a mediterrán életről átállni a német tempóra.

Október 8-án, a linzi kemény pályás tornán lesz majd először jelen Babos Tímea meccsén a soproni teniszező új edzője, Nikola Horvat. A horvát szakember a Nemzeti Sportnak nyilatkozva többek között arról is beszélt, hogy miképpen javítana a magyar játékos eredményein egyesben. Azt is elmondta, megítélése szerint mindez összeegyeztethető lesz-e azzal, hogy Babos továbbra is sikeresen szerepeljen a páros viadalokon.

Nehézkes volt az indulás, az utóbbi időben azonban a legendás F1-es versenyző, Michael Schumacher fia, Mick egyre jobb eredményeket produkál az európai F3-ban. Sokan máris azt szeretnék, ha átülne egy Formula–1-es autóba, a szakemberek szerint azonban szerencsésebb lenne, ha jövőre még kipróbálná magát az F2-ben. Hogy aztán a későbbiekben a Ferrarinál vagy a Mercedesnél lenne-e jobb esélye a bemutatkozásra, kiderül cikkünkből.

Népsport mellékletünkben ez alkalommal egy kiscsapatot mutatunk be, amelynek azonban annál jelesebb a múltja. Az óbudai Gázművek 1921 májusában alakult meg, s olyan futballcsillagok fordultak meg soraiban, mint például Zsák Károly és Hidegkuti Nándor. A klub történelmének alighanem legfényesebb diadala a Ferencváros legyőzése volt 1941-ben a Magyar Kupában, de a „gázosok” 1953-ban a világ elitjéhez tartozó magyar válogatottal is megmérkőztek a még épülő Népstadionban.

2019.07.06 00:09:25

Légiósok THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Mennyire tesz jót egy 18 esztendős fiatalnak, aki azzal kel és fekszik, hogy szinte napról napra nő az értéke?

2019.07.03 11:52:01

Légiósok nemzetisport.hu

Játékosaink szerte a világon: ismerkedjen meg a „magyar légióval”! Az Egyesült Államoktól Hongkongig szinte mindenhol találni magyar futballistákat.

2019.07.01 21:29:35

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mit ér a futballista, ha magyar?

2019.06.23 09:34:23

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A Slovanban más lett a játéka az első válogatott meccsén gólt szerző támadónak.