Palermo: „Miért nem játszik Balogh? Sokba került nekem”

Vágólapra másolva!
2016.02.27. 08:16
Maurizio Zamparini, az olasz Palermo elnöke ismét a klub magyar labdarúgójáról, Balogh Norbertről nyilatkozott. Az öntörvényű sportvezető nem érti, miért nem kap lehetőséget a fiatal magyar támadó, aki igen sokba került neki…
„Balogh? Nem értem, hogy a Roma elleni bajnokin miért nem kapott legalább harminc percet, amikor már négygólos hátrányban voltunk – válaszolta újságírói kérdésre Zamparini. – Volt klubjánál, a Debrecennél az elmúlt másfél évben már rendszeresen játszott, és valószínűleg ott lesz a magyar válogatott Eb-keretében. Pedig sokat fizettem érte, az ötmillió euró hetven százaléka már nincs a kártyámon. Nem igaz a 2.2 millió euró. Fizetnem kellett még ügyvédi költséget és regisztrációs kiadások is voltak.”

A téli átigazolási időszakban szerződtetett Balogh eddig egy bajnokin lépett pályára: csereként a Genoa elleni 4–0-s idegenbeli vereség során 21 percet töltött a pályán. Utána kétszer kispados volt, majd betegsége miatt szorult ki a keretből. Legutóbb a Roma ellen ismét benevezték, de a kispadon maradt. A Palermo 5–0-s vereséget szenvedett a fővárosban, a vendégcsapat a 62. percben már négygólos hátrányban volt. Nincs Balogh segítségére, hogy a Palermo folyamatosan csúszik vissza a tabellán, jelenleg a 16. helyen áll. Legutóbbi öt bajnokijából hármat elbukott, kettőt hozott ki ikszre, már az idén öt(!) edző dolgozott velük.

Zamparini korábban az uruguayi Edinson Cavanihoz hasonlította Baloghot, előbbi támadó szintén 20 évesen került a palermói klubhoz. Cavani azonnal és lényegében folyamatos játéklehetőséghez jutott, inkább kezdőként, mint csereként játszott. Első gólját a hatodik bajnokiján szerezte, első olaszországi idényében 33 bajnokin ötször volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik