HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.05.02 23:29 Frissítve: 2018.05.03 00:31

NS: Holman megtalált számításai; „Kellenek a lányok!” – csütörtök

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

 

Holman Dávid kitűnő teljesítménye is hozzájárult ahhoz, hogy a Slovan megnyerte a labdarúgó Szlovák Kupát. A középpályás korábban már volt lengyel bajnok is, ezt a mostani sikert mégis sokkal inkább a magáénak érzi. Nagy ünneplést azonban nem csaptak a társaival, hiszen a bajnokságnak még nincs vége, bár a pozsonyiaknak már nincs valós esélyük az aranyérem megszerzésére. Holman a válogatottról is beszélt, amelynek eddig csak a kispadjáig jutott el.

Nemcsak a Videoton–Ferencváros mérkőzést kíséri fokozott érdeklődés, a hétvégén a címvédő Bp. Honvédra is fontos bajnoki vár. A bronzéremre pályázó kispestiek a DVSC-t fogadják, ami azért lesz különösen érdekes találkozó Supka Attila vezetőedző számára, mert pályafutása nagy sikerei kötődnek a debreceni időszakához. Azokban az években ráadásul együtt dolgozott a Loki jelenlegi szakvezetőjével, Herczeg Andrással. Hogy milyen emlékei vannak kollégájáról, arról is beszélt lapuknak.

Több mint 30 éve állandó vendég Magyarországon Gerhard Berger. A korábbi Formula–1-es osztrák pilóta manapság a DTM-sorozat elnöke, és a Nagy futam kapcsán járt a hétvégén Budapesten. Lapunknak többek között arról is nyilatkozott, hogy miért költözött vissza Monacóból a szülőhazájába, s mennyi elfoglaltságot jelent számára a DTM irányítása. Az összesen 210 F1-es nagydíjon induló sportember azt is kifejtette, napjaink trendjével ellentétben szerinte miért van szükség a csinos lányokra a rajtrácsokon.

Magyarországon járt a divízió 1/A világbajnokság kapcsán az ötszörös NHL-bajnok Edmonton Oilers játékosmegfigyelője, Matti Virmanen. A finn szakember játékosként is jeles karriert futott be, olyan szupersztárral hokizott hét évig egy sorban, mint Jarri Kurri. Az 57 éves scout mesélt arról, hány megfigyelő dolgozik egy-egy NHL-klubnak, s mi a különbség az „amatőrök” és a „profik” munkája között. Hogy mi a véleménye Virmanennek a magyar válogatott egyik kulcsemberéről, Sebők Balázsról, azt is elolvashatják Amerika mellékletünkben.

2019.01.16 14:38:36

Légiósok NAGY ZSOLT

A topligák közül a Bundesligában öt, a Serie A-ban egy magyar futballista játszik.

2019.01.16 07:56:50

Légiósok Cs. A.

A Kitchee középpályása szerint vele nem lehet tervezni Magyarországon.

2019.01.14 22:32:45

Légiósok THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Melyik verzió lenne jobb a magyar válogatottnak?

2019.01.13 10:59:40

Légiósok BABJÁK BENCE

A Bologna középpályása úgy véli, sokat kell fejlődnie, hogy még feljebb léphessen.

2019.01.08 08:58:26

Légiósok BORBOLA BENCE

A dán bajnokcsapat magyar légiósa egyelőre kímélő üzemmódban tréningezik.