No party – Malonyai Péter jegyzete

MALONYAI PÉTERMALONYAI PÉTER
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 22:29

Megmondom őszintén, nincs bennem emlék Bajner Bálintról, mármint a futballistáról. Pedig volt rá időm, hiszen 2007 és 2016 között játszott 34 meccset az első osztályban, nem feltétlenül teljeset, hiszen 21-szer hol jött, hol ment, azaz vagy felváltották, vagy ő váltott fel mást.

Minden tiszteletem az övé, hiszen miközben a hétköznapi megítélés szerint nem vitte a fáklyát az európai futball fölött, bejárta szinte a teljes kontinenst, ha hinni lehet a közösségi oldalaknak, 12 esztendőnyi tapasztalatot szerzett Romániában, Angliában, Olaszországban, miközben összesen nem játszott 200 bajnokit, beleszámítva legtartósabb viszonyát a Borussia Dortmund tartalékcsapatával.

Másfél éve nincs klubja, pedig Hollandiával, Dél-Afrikával, esetleg Csehországgal bővülhetett volna a kör – és a bajneri tapasztalat. Ami azért nőttön-nőtt, hiszen most már – ahogy mondja – sokkal érettebb, türelmesebb is, kinőtte már a „No Bajner, no party” korszakot, amelyben az internetes honlapok kedvence lett, valódi rajongásból vagy poénból, sohasem tudjuk meg. Mindenesetre jót legfeljebb az egójának tehetett, hiszen a Notts County például letiltotta oldaláról a Magyarországról érkező bejegyzéseket.

Úgy tartja 29 esztendősen, hogy jó erőben van, szerinte akár tíz éve is lehet a futballban, még a válogatottságról sem mondott le, pontosabban egyszer már lemondott: 2015-ben épp az NSO Tv-nek nyilatkozta, hogy a magyar futball nem köti le, a válogatott nem érdekli.

Öt év nagy idő, hajlok rá, hogy elhiggyem, változott a véleménye, már csak azért is, mert a szükség nagy úr. Most örülne egy magyar klub hívásának is, él benne a bizonyítás vágya. Vannak kételyeim, ám kívánom, hogy sikerrel járjon, jobb későn, mint soha, meg aztán a vér nem válik vízzé, a tehetség nem tűnik el, legfeljebb kihasználatlan marad.

Annak idején Sisa Tibor számított rá korosztályos válogatottként, a Bp. Honvédban is játszatta, Kispesten Szalai László is betette a csapatba, ahogy Pakson Csertői Aurél szintén. Nem beszélve Jürgen Kloppról, a Borussia Dortmundnál nála tudta le egyetlen Bundesliga-meccsét. Nálam ők hitelesek, most már nem kell más, csak hogy Bajner csatár, ha esztendőkkel később is, de megfeleljen nekik.

De leginkább saját magának, ha már történhetett bármi, az önbizalma töretlen. A világhálón meglehetősen gyakori tünékeny népszerűségből pedig elegendő megőriznie a szlogen egyik felét, tehát: no party.

Hogy tényleg partiképes legyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik