MLS: Egyik meccs követi a másikat, és ki tudja, hol a vége – Nikolics

Vágólapra másolva!
2017.10.17. 10:34
null
Nikolics a közelgő rájátszásra is tartogat néhány gólt (Fotó: Imago)
Nikolics Nemanját kilencven perc választja el attól, hogy Magyarország és Lengyelország után az Egyesült Államokban is gólkirály legyen.

 

A Major Soccer League (MLS) alapszakaszának utolsó előtti, vagyis 33. fordulójában a Chicago Fire 3–2-re nyert a Philadelphia Union ellen – a győzelemhez a magyar támadó három góllal járult hozzá. Első amerikai triplájával immár 24 gólnál tart, az alapszakasz zárása előtt egy körrel hárommal előzi meg a Portland argentin csatárát, Diego Valerit, a New York City spanyol klasszisát, David Villát pedig néggyel.

„Óvatos duhaj vagyok, az ünnepléssel megvárnám az utolsó játéknapot – fogadta mértéktartóan a Nemzeti Sport gratulációját Nikolics Nemanja. Az előnyöm megnyugtatónak tűnik, de ahogyan én szereztem három gólt, Valeri is triplázhat. David Villa viszont lőhet hármat, az még belefér… A legjobb persze az lenne, ha egyszer-kétszer én is a kapuba találnék, ez esetben aligha kellene aggódnom az elsőség miatt. Mindenesetre nagyon büszke lennék arra, ha az első itteni évemben mindjárt gólkirályságig jutnék.”

ARTURO ÁLVAREZ, A CHICAGO KÖZÉPPÁLYÁSA

„Szeretnénk, ha Nemanja lenne a gólkirály! Megérdemelné, hogy övé legyen az Aranycipő, ami tőlünk telik, megtesszük ennek érdekében. A Philadelphia ellen David Accam volt kijelölve a büntető elvégzésére, de átadta a lehetőséget Nikónak, aki élt is vele. Ismerem őt régóta, a Videotonban is játszottunk együtt, számomra nem meglepő, hogy így teljesít. Hogy mi a titka? Csak annyi, hogy mindene a gólszerzés.”

Az már borítékolható, hogy a Keleti főcsoport harmadik helyén álló Chicago számára az alapszakasszal nem ér véget az idény: Veljko Paunovics csapata a rájátszásban folytathatja, a kérdés az, hányadik helyről.

„Éppúgy lehetünk másodikak, mint ötödikek – újságolta a 29 esztendős támadó. – A pillanatnyilag második helyet elfoglaló New York City az ötödik Columbus Crew-t fogadja, a negyedik Atlanta United a listavezető és már biztos első Torontót, miközben mi a Nyugati főcsoportban ötödik Houston Dynamóhoz utazunk. Az öltözőben matekszakkört is létrehozhatnánk, hosszasan értekezhetnénk a lehetséges végkimenetelekről, de számolgatás helyett inkább arra törekszünk, hogy nyerjünk Houstonban is. Ha így lesz, nem csúszhatunk lejjebb a harmadik helynél, ami azért érne sokat, mert a rájátszás első szakaszában, amikor még egy meccs dönt a továbbjutásról, hazai pályán játszhatnánk a hatodik helyezett ellen. Ennél már csak a második hely lenne értékesebb, mert akkor nyomban a főcsoport-elődöntőbe kerülnénk. A helyzetünk mindenesetre nem rossz, az előző bajnokságot utolsóként befejező csapat most már a második helyért van versenyben, én pedig a gólkirályi címért küzdök.”

A huszonnégyből a huszonkettedik gólját a Philadelphia elleni mérkőzés harmadik percében rúgta Nikolics Nemanja, (gól)örömében a kispadig szaladt, majd a 8-as Fire-mezt a magasba emelte.

„Ezzel is üzenni akartam Michael de Leeuwnek, hogy visszavárjuk – adott magyarázatot a Chicago 23-asa. – Michael súlyos sérülést szenvedett október elején, elszakadt a keresztszalagja, kilenc hónapba is beletelhet a felépülése. A gólt neki ajánlottam, mert ő volt az, aki az első naptól fogva rengeteget segített nekem. Mellettem volt akkor is, amikor gödörbe kerültem, a heteken át tartó gólcsendemet az ő passzának köszönhetően törtem meg. Nagy harcos, remek csapattárs, mindannyian mögötte állunk. A lefújást követően beszéltem vele, nem titkolta, jólesett neki a gesztus. Ha ezzel csak kicsit jobb kedvre derítettem, már megérte.”

A magyar idő szerint vasárnap este tíz órakor kezdődő houstoni meccsre úgy készül a Fire, hogy hétfőre és keddre pihenőt kaptak a játékosok. Az erőltetett menetet figyelembe véve nem csoda…

„Nagyon kemény a tempó – fújt egyet Nikolics Nemanja. – Amióta Amerikába igazoltam, annyit utaztam, mint addig összesen, egyik mérkőzés követi a másikat, és ki tudja, hol a vége. Habár nem bánnám, ha az év utolsó hónapjáig elhúznánk…”

Csupán a miheztartás végett: a döntőt december 9-én rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik