MLS: Az előző évben nagyon sok sztárt megelőztem – Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 08:33
null
Nikolics Nemanja negyedszer volt eredményes a 2018-as idényben (Fotó: Twitter/Chicago Fire)
Két vereség és egy döntetlen után szombat este megszületett a Chicago Fire idei első győzelme az MLS-ben. A Columbus elleni bajnoki egyetlen gólját Nikolics Nemanja szerezte, aki a Digi Sport híradójának adott exkluzív interjújában azt mondta: a célja, hogy idén Zlatan Ibrahimovicot is megelőzve legyen gólkirály.

„Nagyon fontos mérkőzés volt ez számunkra, nem volt egyszerű, de kiszenvedtük ezt a három pontot. Szerencsénk is volt, de úgy gondolom, hogy megdolgoztunk érte. Nagyon kemény, brusztos mérkőzést játszottunk, kevés helyzettel a mi oldalunkon, de ami volt, azt gólra váltottuk, és végre nem kaptunk gólt, hazai pályán ilyenkor le kell hozni a meccseket” – mondta Nikolics Nemanja a Sport24-nek.



A magyar válogatott csatár idei teljesítménye eddig: négy meccs, négy gól.

„Szoktam mondani, és most is ezt mondom, minden csatárnak az a feladata, hogy gólkirály legyen, nekem sem lesz más célom ebben a szezonban. Minden gólkirályi címért – nemcsak itt a MLS-ben, hanem bármelyik bajnokságban – meg kell szenvedni, és a lényeg, hogy hullámvölgy nélkül kell lehozni a bajnokságot. A gólkirálysághoz nem elég egy-két jó meccs, nekem ehhez minimum harminc jó mérkőzésre van szükségem. Azon leszek, hogy ez sikerüljön.”

Nikolics kapott egy komoly vetélytársat, Zlatan Ibrahimovicot, a svéd csatárfenomén az első MLS-meccsén rögtön duplázott.

„Az előző évben nagyon sok sztárt megelőztem, a mostani szezonban is nagyon nagy verseny lesz. Nem mondom, hogy csak Ibrahimovic és én küzdünk a gólkirályi címért, hiszen még nagyon sok jó csatár szerepel a bajnokságban. Kíváncsi vagyok, számomra ez nagy kihívás. Az előző szezonban sikerrel jártam, és nagyon sokat dolgoztam érte, az idén még többet kell dolgoznom, hogy gólkirály legyek, de soha nem féltem a kihívásoktól, és ez most sem lesz másképp.”

Az első Ibrahimovic–Nikolics csatára nem kell sokat várni, hiszen a következő fordulóban az LA Galaxy látogat a chicagói Toyota Parkba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik