Lovrencsics Gergőnek reális cél lehet Németország, de...

Vágólapra másolva!
2014.05.06. 16:57
null
Lovrencsics Gergő több klub érdeklődését is felkeltette (Fotó: lechpoznan.pl)
Lovrencsics Gergő továbbra is remek formában futballozik a lengyel Lech Poznanban. Tegnap ismét gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, a poznaniak a Zawisza Bydgoszcz ellen győztek idegenben 2–1-re. A válogatott játékos jövőjével kapcsolatban már a múlt héten jelentek meg hírek a lengyel sajtóban. A Nemzeti Sport Online a lengyel Orange sport szakíróját, Jedrzej Nowakot kérdezte, hogy a Lech kapcsolatait, illetve az Ekstraklasa piaci viszonyait ismerve mi a véleménye a magyar szélső jövőjéről, milyen irányban folytatódhat a pályafutása.

Múlt a héten a lengyel sajtóban már megjelentek hírek azzal kapcsolatban, hogy a Lech Poznan meccseit és a klub legértékesebb játékosait, köztük Lovrencsics Gergő teljesítményét számos klub megfigyelője a helyszínen is nyomon követi.

Másfél hete bejárta a lengyel sajtót a hír, hogy többek között az angol Manchester United, a német Hamburg, a francia Bordeaux, a skót Celtic, a török Kasimpasa és az olasz Chievo megfigyelője is ott ült a lelátón a Lech Wisla Kraków elleni 3–0-s sikere alkalmával, azon a találkozón Lovrencsics ugyanúgy gólpasszt jegyzett, mint tegnap a Zawisza Bydgoszcz ellen. A lengyel sajtóban pedig azóta is téma, hogy a magyar szélső a nyáron klubot válthat.

LOVRENCSICS GÓLPASSZA A ZAWISZA ELLEN

Hiú ábrándokat persze nem érdemes kergetni, a „vörös ördögök” megfigyelője aligha Lovrencsics játékára volt kíváncsi, az mindenesetre tény, hogy a lengyel rájátszást számos nyugati klub figyelemmel követi, így a bajnokság ezen szakaszában nyújtott teljesítmény hatványozottan befolyásolhatja a szélső jövőjét. Az Orange sport szakírója, Jedrzej Nowak óvatosan fogalmaz, de azzal egyetért, hogy a magyar futballistának lesz esélye a nyári váltásra.

„A Lech legkeresettebb játékosai közé jelenleg Karol Linetty, Lukasz Teodorczyk és a fiatal támadó, Dawid Kownacki tartozik. Lovrencsicsnek jó szezonja volt, de nem kimagasló. Huszonkét meccset játszott végig (összesen harminckétszer szerepet) és hét gólt szerzett, ugyanakkor a Lech számos helyzetet is kialakított a közreműködésével" – összegezte a szélső szezonját a Nemzeti Sport Online megkeresésére a lengyel újságíró.

Érdekesség, hogy az említett lengyel játékosok mindegyike fiatalabb Lovrencsicsnél, a szakíró azonban csak a 17 éves támadót, Kownackit (kilenc meccs, két gól, négy gólpassz) említette fiatalként, míg nálunk az edzők alighanem még a 19 esztendős belső középpályást, Linettyt (23 meccs, egy gól, egy gólpassz) és a 22 éves csatár Teodorczykot (28 meccs 19 gól, hat gólpassz) is a nagy ígéretek között említenék.

LOVRENCSICS GÓLPASSZA A WISLA ELLEN

Nowak Lovrencsicset a 2011-ben, 26 évesen a Lechtől az akkor német élvonalbeli (idén nyáron vissza is jutó) 1. FC Kölnhöz szerződő balszélső, Slawomir Peszkóhoz hasonlította.

„Peszko hasonló képességű Lovrencsicshez. Ő most már a Parma játékosaként szerepel kölcsönben a Kölnben, és szeretnék végleg megvásárolni. Az ő értéke ötszázezer euró körül mozog. Azt gondolom, hogy a Lech is kaphatna ekkora összeget Gergőért, ha keletre adná el, például Oroszország, Ukrajna vagy Törökország felé, vagy kicsit kevesebbért, körülbelül három-négyszázezerért mondjuk a Bundesliga 2. irányába.”

Más kérdés, hogy a fent vázolt opciók egyike sem szerepel feltétlenül Lovrencsics tervei között. Ugyanakkor a németországi folytatás – már csak az említett Peszko példájának okán, illetve ismerve a Lech remek német kapcsolatait – reális forgatókönyvnek tűnik, de a szélső alighanem az élvonalban játszana szívesebben. Más kérdés, hogy lengyelországi értesüléseink szerint konkrét ajánlat még nem érkezett a klubhoz a magyar játékosért, és Nowak szerint jelen helyzetben nem is érdemes kapkodnia a csapatnak.

„Lovrencsics az Ekstraklasa szintjén remek játékos, de jelen helyzetben nem biztos, hogy üzlet lenne a Lech számára eladni őt” – összegzett a lengyel szakértő.

LOVRENCSICS GÓLJA ÉS GÓLPASSZA A JAGELLONIA ELLEN


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik