Liverpool: Bogdán elárulta, mik a tervei az új szezont illetően

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.28. 09:15
null
Bogdán Ádám bízik benne, a Liverpool kölcsönadja őt a következő szezonra (Fotó: Action Images)
A Premier League-ben szereplő Liverpool magyar válogatott kapusa, az Európa-bajnoki keretből kimaradó Bogdán Ádám volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A 28 esztendős játékos elmondta, a következő szezonban rendszeres játéklehetőséghez szeretne jutni, ezért bízik benne, hogy a Mersey-parti klub kölcsönadja.

 

Bogdán Ádám elárulta, a nyári szünetben sem szerette volna abbahagyni az edzéseket, s az MTK lehetőséget adott számára, hogy a csapattal gyakoroljon, így három héten keresztül többször is részt vett a kék-fehérek tréningjein.

A válogatott kapus ezek után a jövőjéről is szót ejtett. Bogdán elmondta, pénteken utazik vissza Liverpoolba, ahol szombaton megkezdi a felkészülést az együttessel, és bízik benne, hogy minél hamarabb eldől a sorsa. A következő szezonban Simon Mignolet, valamint a frissen szerződtetett Loris Karius árnyékában minden bizonnyal nem jutna rendszeres játéklehetőséghez, ezért szeretné, ha a klub kölcsönadná.

A Liverpool első csapatában a legutóbbi idényben csak hat tétmérkőzésen szerepet kapó futballista nem zárkózik el attól, hogy országot váltson, de mivel Angliában ismerik, és a Championshipben töltötte el eddig a legtöbb időt pályafutása során, arra van a legnagyobb esély, hogy klubváltás esetén az angol másodosztályban folytatja a pályafutását.

Bogdán elárulta, nem hitte volna, hogy a magyar válogatott továbbjut Európa-bajnoki csoportjából, amelyben véleménye szerint az osztrákok teljesítménye elmaradt a várttól. Hozzátette, szokatlan volt számára, hogy ezúttal szurkolóként, és nem játékosként szorít a nemzeti csapat sikeréért.

„Király Gábor fantasztikus munkát végzett, a válogatottnak nagyon fekszik a stílusa” – mondta Bogdán, aki az Európa-bajnoki mezőnyből a kapusok közül Gianluigi Buffont emelte ki. Hozzáfűzte, az Eb-n részt vevő csapatok közül az angolokkal szimpatizált, de sokkal inkább szakmai szemmel, mint szurkolóként nézi a meccseket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik