Pool: Bogdán új riválist kapott, aláírt a német kapus – hivatalos

Vágólapra másolva!
2016.05.24. 18:32
null
Karius aláírt (Fotó: liverpoolfc.com)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette a Mainztól a 22 éves német kapust, Loris Kariust.

Kariuson már a dortmundi időszakában megakadt Jürgen Klopp szeme, akkoriban azonban nem tudta elcsábítani a piros-fehérektől a játékost, ám most, a Liverpool mestereként sikerrel járt.

A német kapus szerződése 2018 nyarán járt volna le Mainzban, piaci értékét a transfermarkt.de 7 millió euróra teszi, ám a kivásárlási ára a németek szerint 10 millió euró, az átigazolás összegét azonban nem hozta nyilvánosságra a Liverpool.

A Sky Sports szerint a kapus 4.7 millió fontért cserébe váltott klubot és július 1-től lesz hivatalosan is tagja új együttesének, amellyel hosszú távú szerződést írt alá.

Kariusnak nem ismeretlen Anglia, 2009 és 2011 közt a Manchester City utánpótláscsapatában szerepelt. A kapus a Pool második igazolása a nyáron Joël Matip után.

Elképzelhető, hogy a bejelentett átigazolás megpecsételi Bogdán Ádám sorsát a klubnál. A magyar kapus valószínűleg távozik a csapattól a nyáron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik