Légiósok: Vadócz Uruguayban vészeli át a koronavírus-járványt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.04.15. 09:50
null
A nemrég még Kispesten futballozó Vadócz Krisztián Uruguayban vészeli át a koronavírus-járványt (Fotó: Török Attila)
A 42-szeres magyar válogatott középpályás, Vadócz Krisztián a blikk.hu-nak beszélt arról, hogy Uruguayban ragadt a koronavírus-járvány miatt. A felesége pedig éppen készülőben volt hozzá, de már nem tudott kiutazni.

 

„Már szinte mindent elintéztünk, megvolt, hogy mikor jön hozzám. Aztán – sajnos – kitört a járvány, emiatt úgy gondoltuk, az a legbiztonságosabb, ha mégis otthon marad. Nagyon sajnálom, hogy így alakult, de mindketten láttuk, nincs ennél jobb megoldás. Lett volna lehetőségem hazautazni, ám ennek nem láttam értelmét. Videocseten folyamatosan tartom a kapcsolatot a családtagjaimmal, naponta beszélünk. Szerencsére mindannyian jól vannak, ahogy én is, s ez a legfontosabb” – mondta a Blikknek Vadócz.

A Penarol játékosa szerint Uruguayban nem tört ki pánik a járvány miatt, ami leginkább annak köszönhető, hogy az emberek betartják a szabályokat.

„Aki csak teheti, otthon marad, az utcán lévő emberek pedig megtartják egymás között a kellő távolságot, rendkívül fegyelmezetten viselkednek, követik az előírásokat. Ami engem illet, a klub által kiküldött edzésterv alapján készülök. Szerencsére közel van az óceán, így a vízben is szoktam tréningezni, emellett a nem messze található hegy oldalába járok futni” – folytatta Vadócz.

„A közös edzéseket magától értetődően a Penarolnál felfüggesztették, de – a csapattársaimhoz hasonlóan – én is mindent megteszek azért, hogy jó fizikai állapotban maradjak. Ezért sokkal több erősítő gyakorlatot végzek, mint korábban” – mondta a 34 esztendős játékos.

Vadócz azt is elárulta, hogy remekül beilleszkedett a Penarolba, így nagyon hiányoznak neki az edzések és a mérkőzések. Persze azzal is tisztában van, hogy a labdarúgás jelenleg csak másodlagos, a legfontosabb, hogy senki ne kapja el a fertőzést. A magyar válogatott futballista azt is hozzátette, a fizetése egyelőre nem csökkent.

„A vezetők nem jeleztek semmit ezzel kapcsolatban. Az uruguayi válogatottnál felbontották a stábtagok szerződését, a Penarolnál szerencsére ettől nem kell tartani” – mondta Vadócz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik