B. L. 2020.01.06 21:58 Frissítve: 2020.01.06 23:07

Légiósok: Vadócz Krisztián aláírt Forlán klubjához – hivatalos

Vadócz Krisztián az uruguayi élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Primera División) szereplő Penarolnál folytatja pályafutását, miután hétfő este aláírta szerződését Diego Forlán vezetőedző klubjánál.

A 42-szeres válogatott Vadócz Dél-Amerikában folytatja – ezen a kontinensen még nem légióskodott (Fotó: penarol.org)Már jó ideje tartotta magát a hír, hogy Vadócz korábbi csapattársa (Mumbai City, Kitchee) csapatához szerződhet, az év végén uruguayi sajtóhírekre hivatkozva mi is beszámoltunk a lehetséges klubváltásról.

A kispesti nevelésű 34 éves középpályás távozását pénteken jelentette be a Honvéd – a futballista az őszi szezonban tizenegy bajnokin és három kupamérkőzésen szerepelt, egy gólt és három gólpasszt jegyzett. A 42-szeres válogatott az M4 Sportnak szombaton megerősítette, hogy egyeztetett Forlánnal, majd még aznap megérkezett Montevideóba a csapathoz.

A 188 centiméter magas futballista profi pályafutását 2002-ben a Honvédnál kezdte, majd volt a francia Auxerre, a skót Motherwell, a holland NEC (kétszer), a spanyol Osasuna és Alavés, a dán Odense, az indiai Pune City és Mumbai City, a svájci Grasshoppers, az ausztrál Perth Glory és a hongkongi Kitchee SC (kétszer) játékosa is, a kispestiektől most harmadszor távozott.


 
A jogelőddel együtt 50-szeres bajnok együttes így mutatta be magyar középpályását. 


Illetve ezzel a videóval

 Montevideo és tulajdonképpen egész Uruguay futballjára a magyarok közül két Imre gyakorolta a legnagyobb hatást. Az egykori ferencvárosi futballvezér, Szigeti Imre az ősi rivális Nacionalnak volt az edzője, és két bajnokságot nyert a klubbal. A Penarolnál Hirschl Imre tevékenykedett, aki a II. világháború előtt Argentínában alapozta meg a hírnevét. Utóbbi egyletnél egy másik magyar is megfordult, éspedig a nagyszerű Guttmann Béla, aki közvetlenül azt megelőzően a Benficával írt futballtörténelmet a BEK két éven belüli kétszeri (1961, 1962) elnyerésével.

2020.03.26 15:37:01

Légiósok nemzetisport.hu

A Red Bull Salzburg válogatott középpályása együtt készül az úszóedzővel.

2020.03.20 09:00:49

Légiósok KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, TOKICS MÁTÉ

Az RB Leipzig kapusa volt a Nemzeti Sport Instagramon indított videointerjú-sorozatának újabb vendége.

2020.03.09 22:31:43

Légiósok SZ. M.

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.