Légiósok: Storck felfedezettje is Wroclawba tart

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.25. 14:10
null
Mervó Bence már Lengyelországban tartózkodik (Forrás: slaskwroclaw.pl)
A Sion magyar utánpótlás-válogatott támadója, Mervó Bence hamarosan, még a lengyelországi átigazolási határidő lejárta előtt kölcsönbe a Slask Wroclawhoz szerződhet. Előrehaladott tárgyalások folynak az ügyben – tudta meg a Nemzeti Sport Online. A lengyel csapat csütörtökön a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Mervó orvosi vizsgálatra érkezett hozzájuk.

Csütörtök délután a lengyel élvonal 12. helyén álló Slask Wroclaw bejelentette, hogy Mervó Bence megérkezett hozzájuk az orvosi vizsgálatra. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, hogy a 20 éves magyar csatár egyéves kölcsönszerződést köthet a sziléziai klubbal.

Mervó Bence az orvosi vizsgálaton
Mervó Bence az orvosi vizsgálaton

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek ennél a fantasztikus klubnál – adott villáminterjút Mervó a leendő csapata honlapjának. – Remek szurkolótábora és jó edzője van a Slask Wroclawnak, remélem, hogy ide igazolhatok, előrelépést jelentene a pályafutásomban. Gosztonyi András szerint egységes gárdát alkotnak, a lengyel bajnokság színvonala pedig egyre magasabb.”

Mervó elmondta még, hogy legnagyobb erősségének a technikai képzettségét tartja, de az összjátékot is „érzi”.

KORÁBBAN ÍRTUK

A Nemzeti Sport Online Lengyelországból származó értesülései szerint az élvonalbeli Slask Wroclaw hamarosan újabb magyar játékost szerződtethet. Két kiszemeltje is van a klubnak, egyikük felnőtt-, másikuk utánpótlás-válogatott.

Úgy tudjuk, jó eséllyel az U-válogatott kiszemeltje a Sion játékosa, Mervó Bence lehet. Ezt erősíti a támadó egyik menedzsere is, aki a csakfoci.hu-nak elmondta, nyárig kölcsönadja a svájci klub a futballistát a lengyel Ekstraklasába.

A győri nevelésű futballista a nyáron az MTK-hoz igazolt, majd az átigazolási időszak végét követően a svájci Sion szerződtette, ám az ősszel így nem léphetett pályára. A túlzott konkurencia miatt erre a tavasszal sem lett volna sok lehetősége, ezért a váltás mellett döntött.

A lengyel átigazolási piac még négy napig, február 29-ig nyitva van, így Mervó a tavasszal pályára léphet Lengyelországban, ha aláír új klubjához. Ennek azért is van kiemelt jelentősége, mert a csatárra Bernd Storck is számít. A német szakembernek az U20-as vb-n Mervó volt a centere, de a Telkiben zajló összetartásra a felnőttválogatottba is meghívót küldött neki.

Mervó megkeresésünkre nem tudott konkrétummal szolgálni az ügyével kapcsolatban, de úgy tudjuk, hamarosan orvosi vizsgálaton vesz részt, ha a tárgyalások sikeresen végződnek a felek között, akkor nemsokára az aláírásra is sor kerülhet.

A támadót képviselő CMG menedzseriroda ezen a nyáron Gosztonyi András személyében már közvetített egy magyar játékost a klubhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik