Légiósok: Stieber Zoltán az álmát valósítja meg a HSV-nél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.01. 17:24
Stieber Zoltán mindig is arra vágyott, hogy stabil Bundesliga-játékos legyen, ez a Hamburgnál most összejött neki, de keményen meg kell küzdenie a csapatnak azért, hogy a következő szezonban is a német első osztályban szerepeljen.

„Keményen dolgoztam azért, hogy elérjem a célom. Mindig is arra vágytam, hogy stabil Bundesliga-játékos legyek, és ez végül összejött. Most, hogy már ötven bajnoki van a hátam mögött, elmondhatom, a Bundesligához tartozom. A HSV-nél az álmomat valósítom meg, de nehéz dolgunk lesz, hogy jövőre is az első osztályban maradhassunk" – mondta Stieber a Hamburger Morgenpostnak adott interjújában. A helyi lap egyértelműen a magyar szélsőt tartja a legjobb nyári fogásnak. Stiebert nem érdekli, hogy ki szerzi a csapat góljait, ennek ellenére három találatával a negyedik helyen áll a házi góllövőlistán.

„Nagyon jól érzem magam a csapatnál, erre szükségem is van, csak ekkor tudok kiegyensúlyozottan játszani. Bruno Labbadia például rögtön az első napon hosszan elbeszélgetett velem. Ez sokat jelentett a számomra, mert ebből éreztem, hogy számít rám" – tette hozzá Stieber, akit már felismernek a városban.

„Ez az ismertség még kezelhető mértékű, és büszke is vagyok rá. Például hétfőn elmentem, hogy lecseréljem a téli gumijaimat. A srácok a műhelyben ott voltak az Augsburg elleni meccsen, amelyen két gólpasszt adtam, és gratuláltak hozzá. Ennyi elég is nekem, a túlzott rajongás kényelmetlen lenne."

A Hamburg jelenleg osztályozós helyen áll a Bundesligában, és csak jobb gólkülönbségével előzi meg a már kieső pozícióban levő Paderbornt, de a Hannover és a Freiburg is csak egy illetve két ponttal van előtte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik