Légiósok: Otthonról lenne esélyem a válogatottra - Leandro

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.04. 08:38
A gazdasági válság miatt biztosan elhagyja csapatát, az Omonia Nicosiát Leandro de Almeida. A 31 éves szélső korábban az MTK-ban, a Haladásban, az FTC-ben és a DVSC-ben is megfordult idehaza. Leandro a Nemzeti Sport megkeresésére elárulta, még nem tárgyalt itthoni klubbal, de nem tartaná visszalépésnek, ha az NB I-ben folytatná a pályafutását, ráadásul itthonról nagyobb esélye lenne a válogatottba kerülésre is.

„Nem tárgyaltam még magyar klubbal, mert az Omoniával akartam megállapodni" – felelte Leandro de Almeida a Nemzeti Sport kérdésére. A nicosiaiak a hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy a korábbi tízszeres magyar válogatott távozik a bajnokságban bronzérmet szerző gárdától. A 31 éves középpályás 2010 januárjában Debrecenből szerződött az Omoniához, amellyel ugyanabban az évben bajnokságot, 2011-ben és 2012-ben pedig kupát nyert.

„Úgy terveztem, hogy két-három évig még Cipruson játszom, de a válság átírta a terveket – mondta a csapatkapitányi tisztet is betöltő futballista. – Megértem a klub lépéseit. Tartozásai vannak, a vezetők nem akarják növelni az adósságot, ezért jelentősen csökkentik a fizetéseket. Sajnálom, mert jól éreztem magam a szigeten. A családom a legfontosabb, egyelőre az a legvalószínűbb, hogy visszatérünk Magyarországra. Jelenleg Brazíliában vagyunk a szüleimnél, ebben a pillanatban munkanélküli vagyok, de remélem, már nem sokáig." Ciprusról származó információnk szerint Leandro után Szaúd-Arábiából és az Arab Emírségekből is érdeklődnek.

„Az utóbbiról tudok, de ajánlat még nem érkezett. Hogy szakmai szempontból visszalépés lenne-e a hazatérés? Ciprus általános gazdasági helyzete a futballra is kihat, gyengül majd a bajnokság. Igaz, az ottani csapatok egyelőre kedvezőbb helyzetben várják a nemzetközi kupák selejtezőit a magyaroknál, de ez az előző évek eredményeinek köszönhető. Ciprusról nem volt esélyem bekerülni a válogatottba, Magyarországról inkább lenne. Beszéltem erről Egervári Sándorral, ezért úgy futnék neki otthon a következő idénynek, hogy csak rajtam múlik, meghív-e a kapitány."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik