Visszatérés helyett André Alves Kínába, Leandro arab klubhoz mehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.29. 10:49
null
André Alves és Leandro (jobbra) kelet felé veheti az irányt (Fotó: cyprusfooty.com)
A ciprusi bankválság a szigetország labdarúgását is rendkívüli mértékben sújtja, így valószínűleg rengeteg külföldi futballista távozik a nyáron – fogalmaztunk néhány héttel ezelőtt a ciprusi futballról írt elemzésünkben. Azóta többször felvetődött, hogy az Omonia két játékosa, André Alves és Leandro visszatér az NB I-be, de Ciprusról származó információnk szerint erre a jelenlegi állás szerint kevés az esély.

Pedig André Alves május elején Magyarországon járt, megnézte korábbi csapata, a Videoton MTK elleni meccsét, és a klub hivatalos honlapjának arról nyilatkozott, egy nap akár vissza is térhet a „második otthonába.”

Ehhez azonban arra van szükség, hogy valamelyik magyar klub 800 ezer eurót fizessen érte az Omonia Nicosiának. Ciprusról származó információink szerint ugyanis az egyesület ennél alacsonyabb összegért nem hajlandó megválni a 29 éves brazil támadótól, akit 2012 januárjában 200 ezer euró körüli összegért vásárolt a Videotontól. Arra viszont nem sok esély van, hogy egy magyar klub 800 ezer eurót fizessen a ciprusi futballidényt 16 góllal záró játékosért.

Ez az összeg persze csökkenhet az átigazolási időszak vége felé, mivel az Omoniának pénzre van szüksége a válság miatt, de könnyen lehet, hogy nem kell sokáig várnia a megfelelő ajánlatra, mivel Kínából élénk érdeklődés mutatkozik a csatár iránt. Alvesnek másfél évvel ezelőtt – még Videoton-játékosként – is volt ajánlata Kínából, és úgy tudjuk, most még nagyobb esélye van, hogy Ázsiába igazoljon.

A brazil-magyar kettős állampolgárságú Leandro is jó eséllyel távozik az Omoniától, a Nemzeti Sport Online úgy értesült, a 31 éves középpályás az NB I helyett valószínűleg a Közel-Kelet felé veszi az irányt. Persze az átigazolási szezon még csak most indul, befuthatnak újabb ajánlatok, ám jelenleg arra van a legnagyobb esély, hogy a korábban a magyar válogatottban is pályára lépő labdarúgó arab klubhoz ír alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik