Legia: még hárman versenyben Nikolicsért – mi lesz Kínával?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 08:05
null
Nikolics (jobbra) még a Legia mezében – már nem sokáig (Fotó: AFP)
Nikolics Nemanja Bajnokok Ligája-selejtezőre készül a Legia Warszawával az ír Dundalk ellen, ám az egyáltalán nem biztos, hogy a siker esetén ott is lehet a csoportkörben a varsóiakkal a magyar csatár. Sőt, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy távozik a Legiától. 

Mint beszámoltunk róla, Nikolics megvételéhez a Premier League-ben szereplő (és a hétvégén a bajnok Leicester Cityt legyőző) Hull City áll a legközelebb. Az angol klub hárommillió eurót fizetne a magyar csatárért, de lengyel sajtóértesülések szerint négyet sem sajnálna érte.

Nikolicsot a télen több mesés ajánlattal is megkeresték – erről maga is beszélt akkor –, egy kínai csapat akkor szintén négymillió eurót adott volna érte, így a nyáron is felvetődött annak a lehetősége, hogy a támadó elhagyja Európát. Menedzsere azonban kizárta ennek a lehetőségét.

„A Hull-vonal valóban él, az angolok élénken érdeklődnek, az egyeztetések már zajlanak – mondta a Nemzeti Sportnak Filipovics Vladan. – Megkeresésből nem volt hiány, ami kizárólag annak köszönhető, hogy az előző szezonban fantasztikus formában futballozott a Legiában, vagyis nemcsak a Hull City van képben, hanem két másik csapat is, két különböző országból, azt azonban egyelőre nem árulnám el, legfeljebb annyit, hogy két európai klubról van szó, tehát nem Kína lesz a következő állomás.”

Hogy melyik bajnokságban állná meg leginkább a helyét? Bármelyikben, mert mindegy, hová megy, gólokat szerez majd, úgyhogy ahol csatárra van szükség, ott nagy segítség lesz. Bár még semmi sem dőlt el, nem valószínű, hogy marad Varsóban, mert hiába valósulhat meg a Bajnokok Ligája-főtáblás szereplés, eljött a váltás ideje.”

„Igaz, augusztus végéig még tart az átigazolási szezon, szeretnénk, ha minél előbb lezárhatnánk az ügyet. Egyelőre viszont csak annyi biztos, hogy szerdán a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Legia Warszawa színeiben játszik."

A varsóiak a BL-ben eddig négy mérkőzésen négy gólt szereztek, s mind a négy a magyar gólzsák nevéhez fűződik, ezért szükségük lenne Nikolics góljaira. Lengyel csapat 1996 óta nem szerepelt az első számú európai kupaküzdelem főtábláján. Akkor a Widzew Lódz, 1995-ben pedig a Legia jutott be a csoportkörbe – eddig először és utoljára –, akkor a negyeddöntőben esett ki a Panathinaikosszal szemben.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 4. FORDULÓ (PLAYOFF), 1. MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

20.45: Ludogorec (bolgár)–Viktoria Plzen (cseh)
20.45: Celtic (skót)–Hapoel Beer-Seva (izraeli)
20.45: Dundalk (ír)–Legia Warszawa (lengyel) (Tv: M5)
NEM BAJNOKI ÁG
20.45: Porto (portugál)–Roma (olasz) (Tv: Sport1)
20.45: Villarreal (spanyol)–Monaco (francia) (Tv: Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik