S. Á. 2017.09.18 07:56 Frissítve: 2017.09.19 01:12

Légiósok: Nikolics Nemanja 17 éves klubrekordot állított be

Tizenhét éves klubrekordot állított be Nikolics Nemanja, aki tizennyolc gólos a bajnokságban, és amint azt már jeleztük, még a népszerű videojáték borítójára is felkerülhet.

 

Így festene a népszerű videójáték Nikoliccsal a borítón

Nikolics Nemanját a borítóra! Mint arról már írtunk, a napokban a Chicago Fire hivatalos internetes oldala arra buzdítja a szurkolókat, hogy szavazzanak a magyar játékosra, aki ha elég voksot kap szeptember 23-ig, rákerül a népszerű videojáték, a FIFA 18 amerikai kiadásának borítójára.

A 29 éves támadó népszerűsége tehát továbbra is töretlen, főleg az után, hogy újra elkezdte termelni a gólokat, hiszen a nyári kilencmeccses gólcsendet követően immár az egymást követő második fordulóban volt eredményes – ahogy arról vasárnap beszámoltunk. A New York Red Bulls elleni egyenlítő gólja után a D. C. United ellen 3–0-ra megnyert találkozón is betalált az észak-amerikai profi ligában (MLS). Bár volt több ígéretes lehetősége, sokáig úgy tűnt, nem tud túljárni Bill Hamit kapus eszén, mígnem a találkozó végén tizenegyest kaptak a hazaiak, Nikolics pedig jobb lábbal magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, megadva a kegyelemdöfést a csereként beálló Stieber Zoltán együttesének.

A Chicago csatára a tizennyolcadik gólját szerezte a bajnokságban, amivel beállította Ante Razov 2000-es klubrekordját az egy idényben szerzett gólok tekintetében, és továbbra is minden esélye megvan, hogy a magyar és a lengyel bajnokság után az Egyesült Államokban is gólkirály legyen. Jelenleg a második helyen áll a vonatkozó listán, csupán egy góllal lemaradva a világ- és Európa-bajnok David Villa mögött.

„Már többször elmondtam, mennyire örülök, hogy ennyi gólt szerez, annak pedig még jobban, hogy ennek köszönhetően a csapat is eredményesen szerepel – dicsérte a februárban szerződtetett futballistát Veljko Paunovics vezetőedző. – Kevésbé lennék boldog, ha a játéka öncélú lenne, de ilyenről szó sincs. Nagyon keményen dolgozik a csapatért, amit mindannyian értékelünk. Megérdemelten szerzett ilyen sok gólt a szezonban, ő és a klub is jól szerepel, ennél jobbat pedig nem is kívánhatnék.”

A Chicago öt mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Keleti főcsoport harmadik helyén áll, és ha minden jól megy, még a másodikra is odaérhet, ami azt jelentené, hogy egyből főcsoport-elődöntőt játszhatna. Óriási eredmény lenne az után, hogy az előző idényben a liga utolsó helyén végzett a Fire.

NIKOLICS TIZENEGYESE A DC UNITED ELELN

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.09 14:02:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Három különböző csapatban játszott már az ősszel, a meccseket nem számolja – de már a 18. jön.

2017.09.27 09:33:56

Légiósok PIETSCH TIBOR

A válogatott szélső elismeri, belefásult a németországi évekbe. Amerikában repül, vonatozik, kerékpározik – futballozik.

2017.09.14 15:29:11

Légiósok nemzetisport.hu

A 17 éves játékos édesapja szerint óriási a különbség az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között.

2017.09.09 08:21:09

Légiósok CSERHÁTI ANDRÁS

A Hajduk Split támadója reméli, hogy márciustól ismét tétmeccseken futballozhat.

2017.08.29 12:34:03

Légiósok P. K.

Lang Ádámért a Beitar hivatalos ajánlatot tett, amit a Dijon elfogadott – az izraeliek azóta nem jelentkeznek.