S. Á. 2017.09.18 07:56 Frissítve: 2017.09.19 01:12

Légiósok: Nikolics Nemanja 17 éves klubrekordot állított be

Tizenhét éves klubrekordot állított be Nikolics Nemanja, aki tizennyolc gólos a bajnokságban, és amint azt már jeleztük, még a népszerű videojáték borítójára is felkerülhet.

 

Így festene a népszerű videójáték Nikoliccsal a borítón

Nikolics Nemanját a borítóra! Mint arról már írtunk, a napokban a Chicago Fire hivatalos internetes oldala arra buzdítja a szurkolókat, hogy szavazzanak a magyar játékosra, aki ha elég voksot kap szeptember 23-ig, rákerül a népszerű videojáték, a FIFA 18 amerikai kiadásának borítójára.

A 29 éves támadó népszerűsége tehát továbbra is töretlen, főleg az után, hogy újra elkezdte termelni a gólokat, hiszen a nyári kilencmeccses gólcsendet követően immár az egymást követő második fordulóban volt eredményes – ahogy arról vasárnap beszámoltunk. A New York Red Bulls elleni egyenlítő gólja után a D. C. United ellen 3–0-ra megnyert találkozón is betalált az észak-amerikai profi ligában (MLS). Bár volt több ígéretes lehetősége, sokáig úgy tűnt, nem tud túljárni Bill Hamit kapus eszén, mígnem a találkozó végén tizenegyest kaptak a hazaiak, Nikolics pedig jobb lábbal magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, megadva a kegyelemdöfést a csereként beálló Stieber Zoltán együttesének.

A Chicago csatára a tizennyolcadik gólját szerezte a bajnokságban, amivel beállította Ante Razov 2000-es klubrekordját az egy idényben szerzett gólok tekintetében, és továbbra is minden esélye megvan, hogy a magyar és a lengyel bajnokság után az Egyesült Államokban is gólkirály legyen. Jelenleg a második helyen áll a vonatkozó listán, csupán egy góllal lemaradva a világ- és Európa-bajnok David Villa mögött.

„Már többször elmondtam, mennyire örülök, hogy ennyi gólt szerez, annak pedig még jobban, hogy ennek köszönhetően a csapat is eredményesen szerepel – dicsérte a februárban szerződtetett futballistát Veljko Paunovics vezetőedző. – Kevésbé lennék boldog, ha a játéka öncélú lenne, de ilyenről szó sincs. Nagyon keményen dolgozik a csapatért, amit mindannyian értékelünk. Megérdemelten szerzett ilyen sok gólt a szezonban, ő és a klub is jól szerepel, ennél jobbat pedig nem is kívánhatnék.”

A Chicago öt mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Keleti főcsoport harmadik helyén áll, és ha minden jól megy, még a másodikra is odaérhet, ami azt jelentené, hogy egyből főcsoport-elődöntőt játszhatna. Óriási eredmény lenne az után, hogy az előző idényben a liga utolsó helyén végzett a Fire.

NIKOLICS TIZENEGYESE A DC UNITED ELELN

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.17 08:51:54

Légiósok SMAHULYA ÁDÁM

A tizenhét éves magyar labdarúgó kiskora óta külföldi csapatba vágyott.

2018.01.10 11:45:54

Légiósok SMAHULYA ÁDÁM

„Régen sokat rágódtam a kritikákon, itt viszont mindenki sokkal pozitívabb beállítottságú.”

2018.01.04 12:17:10

Légiósok P. K.

Csípőfájdalmakkal kezdődött, sokáig nem találták a magyarázatot, de mára optimista lehet a csatár.

2018.01.02 15:08:09

Légiósok P. K.

Az U-válogatott szélső másfél év alatt megtanulta, hogy a lisszaboni klubnál bármi megtörténhet.

2018.01.01 22:24:22

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Bármelyik más tárgyból is lehetett volna országos első.