HIRDETÉS
HIRDETÉS
S. Á. 2017.09.18 07:56 Frissítve: 2017.09.19 01:12

Légiósok: Nikolics Nemanja 17 éves klubrekordot állított be

Tizenhét éves klubrekordot állított be Nikolics Nemanja, aki tizennyolc gólos a bajnokságban, és amint azt már jeleztük, még a népszerű videojáték borítójára is felkerülhet.

HIRDETÉS

 

Így festene a népszerű videójáték Nikoliccsal a borítón

Nikolics Nemanját a borítóra! Mint arról már írtunk, a napokban a Chicago Fire hivatalos internetes oldala arra buzdítja a szurkolókat, hogy szavazzanak a magyar játékosra, aki ha elég voksot kap szeptember 23-ig, rákerül a népszerű videojáték, a FIFA 18 amerikai kiadásának borítójára.

A 29 éves támadó népszerűsége tehát továbbra is töretlen, főleg az után, hogy újra elkezdte termelni a gólokat, hiszen a nyári kilencmeccses gólcsendet követően immár az egymást követő második fordulóban volt eredményes – ahogy arról vasárnap beszámoltunk. A New York Red Bulls elleni egyenlítő gólja után a D. C. United ellen 3–0-ra megnyert találkozón is betalált az észak-amerikai profi ligában (MLS). Bár volt több ígéretes lehetősége, sokáig úgy tűnt, nem tud túljárni Bill Hamit kapus eszén, mígnem a találkozó végén tizenegyest kaptak a hazaiak, Nikolics pedig jobb lábbal magabiztosan a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, megadva a kegyelemdöfést a csereként beálló Stieber Zoltán együttesének.

A Chicago csatára a tizennyolcadik gólját szerezte a bajnokságban, amivel beállította Ante Razov 2000-es klubrekordját az egy idényben szerzett gólok tekintetében, és továbbra is minden esélye megvan, hogy a magyar és a lengyel bajnokság után az Egyesült Államokban is gólkirály legyen. Jelenleg a második helyen áll a vonatkozó listán, csupán egy góllal lemaradva a világ- és Európa-bajnok David Villa mögött.

„Már többször elmondtam, mennyire örülök, hogy ennyi gólt szerez, annak pedig még jobban, hogy ennek köszönhetően a csapat is eredményesen szerepel – dicsérte a februárban szerződtetett futballistát Veljko Paunovics vezetőedző. – Kevésbé lennék boldog, ha a játéka öncélú lenne, de ilyenről szó sincs. Nagyon keményen dolgozik a csapatért, amit mindannyian értékelünk. Megérdemelten szerzett ilyen sok gólt a szezonban, ő és a klub is jól szerepel, ennél jobbat pedig nem is kívánhatnék.”

A Chicago öt mérkőzéssel az alapszakasz vége előtt a Keleti főcsoport harmadik helyén áll, és ha minden jól megy, még a másodikra is odaérhet, ami azt jelentené, hogy egyből főcsoport-elődöntőt játszhatna. Óriási eredmény lenne az után, hogy az előző idényben a liga utolsó helyén végzett a Fire.

NIKOLICS TIZENEGYESE A DC UNITED ELELN

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.14 09:26:42

Légiósok NAGY ZSOLT

A Franciaországból távozott védő nem rágódik a múlton, jól megy a játék, várja a válogatott meghívót.

2018.08.08 09:07:30

Légiósok TÓTH ÁDÁM

A csatár szerint nem volt jó érzés két évvel ezelőtt elhagyni Kansast, de annál jobb a viszontlátás.

2018.08.01 10:48:48

Légiósok S. G.

A Fulham mellett a Freiburg és az FC Bruges ajánlatáról, illetve a Palermo szándékáról is tud a játékos édesapja.

2018.07.23 08:44:24

Légiósok CSILLAG PÉTER

A friss Szuperkupa-győztes csapat tagját a Zenit érdeklődéséről is kérdeztük.

2018.06.06 09:20:13

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Interjú az osztrák szövetségi kapitány segítőjeként dolgozó korábbi csatárral.

HIRDETÉS
HIRDETÉS