nemzetisport.hu 2015.09.23 08:51 Frissítve: 2015.09.23 09:11

Légiósok: Németh Krisztián és triója így ír klubtörténelmet

Egy hét múlva rendezik meg a Lamar Hunt US Open Cup, vagyis az Egyesült Államok labdarúgókupája döntőjét. A két csapat, a Philadelphia Union és a Sporting Kansas City nagy erőkkel készül, akárcsak a helyi sajtósok – az egyik legfrissebb anyagban például Németh Krisztián és két társa gólerőssége a téma.

A nagy kansasi trió (balról): Németh Krisztián, Dom Dwyer és Benny Feilhaber (Fotó: kansascity.com)

 

Négy hónappal ezelőtt Dom Dwyer, Németh Krisztián és Benny Feilhaber sehol sem volt a Kansas City kupa-örökranglistáján, sem gól, sem gólpassz, most viszont alaposan átrendezték az élcsoportot – állapítja meg a klub honlapjának cikke.

Dwyer öt góllal immár vezeti a kansasi Open Cup-örökranglistát (holtversenyben), Németh csupán eggyel marad el mögötte (négy gólját három meccsen szerezte), míg Feilhaber öt gólpasszal éllovas az asszisztlistán. A csapat 13 góljából 11-et ők szereztek, de dominanciájuk az egész idényre jellemző – a Sporting tétmeccseken elért 57 góljából 40-et nekik könyveltek el (a bajnokságban, az MLS-ben Dwyer és Feilhaber 10-10, a szezon előtt szerződtetett Németh kilenc gólnál tart).

„Az előző idény kicsit más volt, hiszen Dom vitte a prímet, jószerével csak rá támaszkodhattunk – mondta a minap Peter Vermes, a Sporting edzője, utalva az elmúlt szezonban 24-szer a kapuba találó Dwyerre. – Nagyszerű változás, hogy az idén kalákában dolgoznak a csatáraink, és eredményességükkel egyfelől színesítik a támadójátékunkat, másfelől ezzel párhuzamosan megosztják a védők figyelmét.”

Hasonlóképpen nyilatkozott Feilhaber, aki a magyar füleknek kedves jellemzést adott az idei Sportingról.

„Három éve vagyok itt, és nem vállalok nagy kockázatot, ha azt állítom, magasan a mostani a legjobb támadósorunk – fogalmazott a szálakat a középpályáról mozgató középpályás. – Krisztián olyasmit tesz hozzá a játékunkhoz, aminek mindig is híján voltunk. Képes higgadtan tartani a labdát, magára vonni és megforgatni több védőt, továbbá helyzeteket kialakítani önmagának és a többieknek. És persze ne feledkezzünk meg Dom érdemeiről, valamint (Graham) Zusi ellenállhatatlan felfutásairól sem.”

A Philadelphia–Kansas City döntőt szeptember 30-án rendezik meg előbbi csapat otthonában, a chesteri PPL Parkban.

2019.10.04 22:50:25

Légiósok PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem tett mást, »csak« szívből futballozott.

2019.09.19 14:30:32

Légiósok BODNÁR ZALÁN

Röpködnek a nevek az Arisz Szalonikinél – a volt Vasas-tréner, Michael Oenning is szóba került.

2019.09.16 19:55:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Kiderült, mi a BL-bemutatkozásra készülő középpályás valódi célja – nem csak annyi, hogy eljusson egy topklubhoz.