Légiósok: nem találná ki, melyik Real-játékos Vécsei példaképe

Vágólapra másolva!
2015.08.30. 14:45
Mint ismert, a Bologna által szerződtetett Vécsei Bálint a szezont az olasz harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Leccénél tölti el. A Honvédot elhagyó 22 éves középpályás elmondta, mindenképpen ki szeretett volna próbálni egy másik bajnokságot, nagyszerű társaságba és gyönyörű városba csöppent, és kitért a példaképére is.

„Nagyon szerettem volna egy másik ligát is kipróbálni a magyar bajnokság után – idézik Vécsei Bálint szavait a La Gazzetta dello Sport. – Olaszország volt az a célállomás, amely lenyűgözött, ezért egyeztem bele abba, hogy a harmadosztályba is lejövök a magyar élvonal után. A kategóriát leszámítva egyből éreztem, hogy ez jó csapat, amely az elsők között lehet a következő idényben.”Vécsei Bálint szavait a La Gazzetta dello Sport. – Olaszország volt az a célállomás, amely lenyűgözött, ezért egyeztem bele abba, hogy a harmadosztályba is lejövök a magyar élvonal után. A kategóriát leszámítva egyből éreztem, hogy ez jó csapat, amely az elsők között lehet a következő idényben.”

„Remélem, hamar megtanulom az olasz nyelvet – tette hozzá a Honvéd színeiben 84 fellépésen kilenc gólt szerző futballista. – Angolul próbálok kommunikálni néhány barát segítségével, különösen Sergio Suciu (a csapat román középpályása – a szerk.) segít. A beilleszkedés jól megy, nagyszerű társaságba csöppentem, Asta kiváló edző, rendszeresen beszélget a játékosokkal, és próbál pozitív gondolkodásmódot belénk táplálni. A város gyönyörű, néhányszor már ellátogattam az óvárosba is. Aztán Budapesttel ellentétben itt van a tenger is.”

A csapat vezetőedzője kipróbálta már a magyar légióst a két csatár mögött irányítóként, a legutóbbi összecsapáson viszont már a középpálya bal oldalán kapott helyet a 4–3–1–2-es felállásban. Vécsei elmondása szerint a középpályán bármelyik pozícióban szerepelhet, akár a védelem előtt, akár előrébb toltan, fő erényének pedig a távoli lövéseket és a játék átlátását tartja. És, hogy ki a példaképe?

„A példaképem Toni Kroos – mondta Vécsei. – Motivált vagyok, és nagy lelkesedéssel játszom, a célom, hogy feljutáshoz segítsem a csapatot, a Serie B-be szeretnék jutni a gárdával.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik