P. K. 2019.01.03 12:10 Frissítve: 2019.01.03 13:47

Légiósok: Kína után – döntés előtt a válogatott védő

A 27-szeres válogatott labdarúgónak, Guzmics Richárdnak decemberben lejárt a szerződése a kínai másodosztályú Jenpien Funde együttesénél, így szabadon igazolható játékosként dönthet arról, hol folytatja pályafutását.

Guzmics Richárd két év után távozhat a Jenpien Fundétól (Fotó: AFP, archív)

 


A 31 éves válogatott védő, Guzmics Richárd a Nemzeti Sport Online érdeklődésére egyelőre nem tudott bővebb tájékoztatást adni a jövőjével kapcsolatban, de azt megerősítette, hogy szerződése lejártával jó eséllyel távozik a kínai Jenpien Fundétól.

A futballista lehetőségeiről az őt képviselő menedzsert, Paunoch Pétert kérdeztük. Elsősorban arról érdeklődtünk, mennyire valósak azok a lengyel sajtóhírek, melyek szerint a korábban a Wisla Krakówban is játszó védő visszatérhet Lengyelországba, a Jagiellonia Bialystok szerződtetné.

„Érdeklődés volt, de konkrétumokig nem jutottunk – fogalmazott a játékosügynök az NSO-nak a lengyel lehetőség kapcsán. – Most indul be Európában a téli játékospiac, több klub is képben van Guzmics Richárddal kapcsolatban, meglátjuk, ezek közül melyik tesz majd ajánlatot.”

Paunoch a kínai folytatást sem zárta ki, mert a Jenpien Funde már jelezte, a klubnál elégedettek Guzmiccsal, de még nem dőlt el, milyen költségvetéssel tudnak nekivágni a következő szezonnak, és addig új szerződést sem tudnak kínálni. Ha a Jenpien Fundétól eljön, akkor várhatóan országot is vált Guzmics Richárd, akinek menedzserét a hazatérés lehetőségéről is faggattuk.

„Nem Magyarország az elsődleges opció, de az NB I is szóba jöhet, nincs kizárva ez a lehetőség sem” – érkezett a válasz.  

 

2019.09.19 14:30:32

Légiósok BODNÁR ZALÁN

Röpködnek a nevek az Arisz Szalonikinél – a volt Vasas-tréner, Michael Oenning is szóba került.

2019.09.16 19:55:11

Légiósok PÓR KÁROLY

Kiderült, mi a BL-bemutatkozásra készülő középpályás valódi célja – nem csak annyi, hogy eljusson egy topklubhoz.

2019.09.10 08:52:00

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

Hazajött Amerikából, de csak azért, hogy áldozatra képes játékosokat keressen a Sporting Kansasnek.

2019.08.28 12:10:08

Légiósok KAMLER JÁNOS

„Amikor hétfőn Mainzba érkeztem, előtörtek az emlékek, annyi minden szép eszembe jutott.”