nemzetisport.hu 2018.12.10 11:36 Frissítve: 2018.12.10 13:07

Légiósok: újra Európában futballozhat a válogatott védő

Könnyen elképzelhető, hogy a téli átigazolási időszakban visszatér a kínai másodosztályból a lengyel élvonalba Guzmics Richárd. A zagranie.com értesülése szerint a 31 éves védőt a Jagiellonia Bialystok szeretné megszerezni, hogy vele pótolják a múlt héten súlyos térdsérülést szenvedő Ivan Runjét.

 

Guzmics távozik Kínából? (Fotó: AFP)

A 28 éves Runje 2016 nyarán érkezett a Jagielloniához, amelynek mezében eddig 92 mérkőzésen lépett pályára, ám ezt a számot a jövőben egy ideig biztos nem gyarapíthatja, miután térszalagszakadást szenvedett az elmúlt héten.

A lengyel lap információi szerint a bialystoki csapat megkezdte a lehetséges helyettesek keresését, így került a képbe a 31 éves Guzmics Richárd, aki jelenleg a kínai másodosztályban szereplő Jenpien Funde játékosa.

Guzmics tavaly januárban írt lett a kínai klub alkalmazottja, miután bő két évig a lengyel Wisla Kraków játékosa volt. A másodosztályba az előző idény végén kieső Jenpiennél Guzmics emlékezetes tavaszi kiállításáig – és a 10 meccsre szóló eltiltása letöltése óta ismét  – alapembernek számít.

Ugyanakkor december 31-én lejár a szerződése, így könnyen előfordulhat, hogy ingyen távozik a télen Kínából és visszatér Európába, Lengyelországba.

Ez már csak azért is jól jöhetne a 31 éves Guzmics számára, mert az idén kikopott a válogatottból: 2018-ban mindössze egyszer, a skótok elleni márciusi mérkőzésen kapott lehetőséget – még Georges Leekenstől, akinek menesztése után Marco Rossi ősszel már nem hívta meg a védőt. A lengyel élvonalban pedig jobban szem előtt lehet, mint a kínai másodosztályban.

2019.08.17 07:46:19

Légiósok BABJÁK BENCE

A magyar válogatott kapusa vasárnap a 100. bajnokiján lép pályára a német élvonalban.

2019.08.09 08:01:50

Légiósok CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (FOTÓ)

A Dundalk elleni El-selejtező győztes gólszerzője beszélt a pozsonyi tábor különleges elismeréséről és az éjjeli edzésről is.