nemzetisport.hu 2017.09.08 10:45 Frissítve: 2017.09.08 10:58

Légiósok: kiderült, miért hiúsult meg Lang izraeli szerződése

Bár már szinte biztosnak tűnt, hogy Izraelbe, a jeruzsálemi Beitarhoz kerül kölcsönbe a francia élvonalbeli Dijon védője, Lang Ádám, a klubváltás mégsem jött össze. A részletekről a játékos és a menedzsere, Illés Zoltán beszélt a Digi Sportnak.

 

Lang Ádám továbbra is a Ligue 1 csatáraival küzdhet meg (Fotó: AFP)

„Egy ideig vártuk, hogy a Beitar elküldje a repülőjegyeket, hogy kiutazhassunk Ádámmal az orvosi vizsgálatra, de ez nem történt meg, és egy idő után már azt gondoltuk, hogy »köszönjük szépen, nem kérjük tovább a lehetőséget«. A Dijon egy pillanatig sem akart Ádámtól megszabadulni, tehát nem arról volt szó, hogy őt mindenáron kölcsönadnák vagy eladnák, ez egy lehetőség volt a sok közül, amelyekből a Beitaré igencsak vonzónak tűnt” – mondta Illés Zoltán.

Lang Ádám elsősorban amiatt örült volna az izraeli kalandnak, mert elmondása szerint a Beitarnál több játéklehetőséget kapott volna, mint Dijonban.

„Meg kellett nyugodni, de én kapkodva össze-vissza pakoltam, hogy akkor megyek, aztán itt maradtam. Vártam, és betelt a pohár nálam, azt szerettem volna, hogy kerüljön inkább pont az ügy végére. Valószínűleg sokkal több játéklehetőséget kaptam volna, meccsek lettek volna sorozatosan a lábamban, ami azért elég fontos. Ebből nem lett semmi, de nem bánkódom.”

„Nem értem, hogy ha sorozatosan olyan meccseket játszik a csapat, amikor veszélyben forog a kapu, és nem működik jól a védelem, akkor utána sem cserélnek, hanem a többiek kapnak további lehetőséget a bizonyításra. Én ilyenkor felteszem a kérdést, hogy miért történhet ez meg” – mondta Lang.

A védő a csatorna Reggeli Start című műsorában is megszólalt, és elmondta, bár jelenleg a negyedik választás a posztján, azért küzd, hogy minél több lehetőséget kapjon a francia együttesben.

„Nincs bennem sértődöttség vagy bánat, a távozásra és a maradásra is egyaránt felkészültem. A francia élvonal jó bajnokság, jó a csapat is, otthonosan mozgok mindenhol, úgyhogy csinálom tovább a dolgomat, és meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.09.14 15:29:11

Légiósok nemzetisport.hu

A 17 éves játékos édesapja szerint óriási a különbség az itthoni és a külföldi utánpótlásfutball között.

2017.09.09 08:21:09

Légiósok CSERHÁTI ANDRÁS

A Hajduk Split támadója reméli, hogy márciustól ismét tétmeccseken futballozhat.

2017.08.29 12:34:03

Légiósok P. K.

Lang Ádámért a Beitar hivatalos ajánlatot tett, amit a Dijon elfogadott – az izraeliek azóta nem jelentkeznek.

2017.08.24 09:55:42

Légiósok BORSI GERGELY

„Nem rajtam megy el a mérkőzés, mert amikor nem voltam pályán, akkor sem nyertünk.”

2017.08.18 10:17:40

Légiósok GALAMBOS DÁNIEL (szöveg), FÖLDI D. ATTILA (fotó)

A nyolc hónapja a visszatérésre készülő kapus belevágott a sörfőzésbe is.