nemzetisport.hu 2017.09.08 10:45 Frissítve: 2017.09.08 10:58

Légiósok: kiderült, miért hiúsult meg Lang izraeli szerződése

Bár már szinte biztosnak tűnt, hogy Izraelbe, a jeruzsálemi Beitarhoz kerül kölcsönbe a francia élvonalbeli Dijon védője, Lang Ádám, a klubváltás mégsem jött össze. A részletekről a játékos és a menedzsere, Illés Zoltán beszélt a Digi Sportnak.

 

Lang Ádám továbbra is a Ligue 1 csatáraival küzdhet meg (Fotó: AFP)

„Egy ideig vártuk, hogy a Beitar elküldje a repülőjegyeket, hogy kiutazhassunk Ádámmal az orvosi vizsgálatra, de ez nem történt meg, és egy idő után már azt gondoltuk, hogy »köszönjük szépen, nem kérjük tovább a lehetőséget«. A Dijon egy pillanatig sem akart Ádámtól megszabadulni, tehát nem arról volt szó, hogy őt mindenáron kölcsönadnák vagy eladnák, ez egy lehetőség volt a sok közül, amelyekből a Beitaré igencsak vonzónak tűnt” – mondta Illés Zoltán.

Lang Ádám elsősorban amiatt örült volna az izraeli kalandnak, mert elmondása szerint a Beitarnál több játéklehetőséget kapott volna, mint Dijonban.

„Meg kellett nyugodni, de én kapkodva össze-vissza pakoltam, hogy akkor megyek, aztán itt maradtam. Vártam, és betelt a pohár nálam, azt szerettem volna, hogy kerüljön inkább pont az ügy végére. Valószínűleg sokkal több játéklehetőséget kaptam volna, meccsek lettek volna sorozatosan a lábamban, ami azért elég fontos. Ebből nem lett semmi, de nem bánkódom.”

„Nem értem, hogy ha sorozatosan olyan meccseket játszik a csapat, amikor veszélyben forog a kapu, és nem működik jól a védelem, akkor utána sem cserélnek, hanem a többiek kapnak további lehetőséget a bizonyításra. Én ilyenkor felteszem a kérdést, hogy miért történhet ez meg” – mondta Lang.

A védő a csatorna Reggeli Start című műsorában is megszólalt, és elmondta, bár jelenleg a negyedik választás a posztján, azért küzd, hogy minél több lehetőséget kapjon a francia együttesben.

„Nincs bennem sértődöttség vagy bánat, a távozásra és a maradásra is egyaránt felkészültem. A francia élvonal jó bajnokság, jó a csapat is, otthonosan mozgok mindenhol, úgyhogy csinálom tovább a dolgomat, és meglátjuk, mit hoz a jövő.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.02.18 08:54:17

Légiósok BORBOLA BENCE

„Nem mondanám, hogy a szakmai stáb repesett az örömtől, amikor meglátta a Vidi kezdőjét…”

2018.02.13 14:10:05

Légiósok P. K.

Menedzsere szerint az edzője átnéz a kapuson, aki már az orvosin is átesett svájci kérőjénél, mégsem engedték el.

2018.01.30 09:17:59

Légiósok PIETSCH TIBOR

A Magyarország legjobb játékosának megválasztott támadó most úgy érzi, nincs ennél feljebb.

2018.01.25 17:50:33

Légiósok P. K.

Az U17-es válogatott Burai Erik a Midtjylland utánpótlásában folytatja a pályafutását.

2018.01.17 08:51:54

Légiósok SMAHULYA ÁDÁM

A tizenhét éves magyar labdarúgó kiskora óta külföldi csapatba vágyott.