Légiósok: Kalmár Zsolt duplájával fordított a DAC – videó

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.21. 20:54
null
Kalmár Zsolt nagyszerűen kezdett a bajnokságban (Fotó: Török Attila)
Egygólos hátrányból nyert 2–1-re a dunaszerdahelyi DAC a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság első fordulójában a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) vendégeként. Az előző évadban ezüstérmes gárda mindkét gólját Kalmár Zsolt szerezte.

A dunaszerdahelyi csapatban – amely csütörtökön továbbjutott az Európa-liga-selejtező második fordulójába – Vida Máté, Vida Kristopher és Kalmár Zsolt egyaránt végigjátszotta a találkozót.

A DAC a szünetben egygólos hátrányban volt, az újdonsült csapatkapitány, Kalmár Zsolt a 68. percben egyenlített az aranyosmarótiak otthonában. Sőt, a válogatott középpályás húsz perccel később ismét betalált, így a dunaszerdahelyiek győzelemmel rajtoltak.

Kalmár Zsolt duplája:

A lengyel Legia Warszawa hazai vereséggel kezdett az első osztály új kiírásában. Nagy Dominik nem volt keretben. A magyar válogatott futballistát a csütörtöki Európa-liga-találkozón kisebb sérülés miatt elővigyázatosságból lecserélték.

Gyurcsó Ádám klubja, a Hajduk Split a csütörtöki csúfos Európa-liga-kudarc után győzelemmel javított a horvát bajnokság nyitányán. A magyar válogatott szélső kezdőként 65 percet játszott, csapata 2–0-ra legyőzte odahaza az Istrát. A splitiek vezető gólja előtt Gyurcsó Ádám adta be a labdát szögletből.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
1. FORDULÓ

Zlaté Moravce (Aranyosmarót)–DAC (Dunaszerdahely) 1–2

LENGYELORSZÁG, EKSTRAKLASA
1. FORDULÓ

Legia Warszawa–Pogon Szczecin 1–2

HORVÁTORSZÁG, PRVA HNL
1. FORDULÓ

Hajduk Split–NK Istra 1961 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik