nemzetisport.hu 2020.04.20 10:32 Frissítve: 2020.04.22 10:43

Légiósok: Kádár már az utazást tervezte, amikor a kínai kormány közbeszólt

Korábban már jeleztük, hogy a koronavírus-járvány miatti különböző korlátozások hatására egyelőre nem tudott csatlakozni Kádár Tamás kínai csapatához, a Santung Lunenghez – ennek hátteréről nyilatkozott a Blikknek a válogatott védő menedzsere, Varga Sándor.

Kádár Tamás szerződtetését februárban jelentette be új klubja, de egyelőre kérdéses, mikor csatlakozhat a csapathoz (Fotó: Santung Luneng)

 

Kínában először februárról áprilisra halasztották az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rajtját, de a koronavírus-járvány második hulláma miatt múlt héten eldőlt, hogy tovább csúszik a kezdés, júniusra vagy júliusra. A Dinamo Kijevtől szerződtetett, az ukrán élvonal legjobb párharcmutatóját produkáló Kádár Tamás a tervek szerint már csatlakozott volna új csapatához, a Santung Lunenghez, de erre végül a kínai kormány által bevezetett korlátozás miatt nem kerülhetett sor.  

 
Ukrajna: hoppá! A sokat kritizált Kádáré a legjobb párharcmutató

„Tamás az elmúlt időszakban házi karanténba vonult, szinte ki sem mozdult, az otthonában edzett, s várta, hogy az utazáshoz szükséges papírjai elkészüljenek – nyilatkozta a Blikknek Kádár menedzsere, Varga Sándor. – Sikerült minden engedélyt beszerezni, a kezében fogta a szükséges papírokat, már a repülőjegyet néztük, terveztük, hogy mikor indulhat, de egyelőre itthon van. Ugyanis a kínai kormány félve attól, hogy a külföldről érkezők beviszik magukkal a fertőzést, beutazási tilalmat rendelt el. Néhány órán múlott, hogy megérkezzen és csatlakozzon a Santung Lunenghez, de jelenleg vagy harminc európai és dél-amerikai futballistához hasonlóan várakoznia kell.”

Mint ismert, Kádár leendő csapattársánál, a belga válogatott Marouane Fellaininél azt követően mutatták ki a vírust, hogy visszatért Kínába, és több futballista is hasonlóan járt. A magyar védő így egyelőre itthon tartja formában magát, egyelőre nem tudni, mikor utazhat Kínába.

„Tamás vett többféle gépet otthonra, hogy a lehetőségekhez képest megfelelő erőállapotban legyen. Jó néhány alkalommal beszéltünk a csapat edzőjével, a szakmai stáb nagyon szeretné, hogy együtt készülhessen a többiekkel. Sokat várnak tőle, nyilvánvalóan azért szerződtették, mert olyan labdarúgónak tartják, aki nagy segítségére lehet az együttesnek. Abszolút számolnak vele, csak éppen az egész világot sújtó betegség speciális helyzetet teremtett” – tette hozzá a játékosügynök.

2020.05.21 10:13:55

Légiósok SOMOGYI ZSOLT

A visszavonuló védő részletesen mesélt a Nemzeti Sportnak mindennapos küzdelmeiről, döntéséről.

2020.05.20 10:19:44

Légiósok BABJÁK BENCE

A Le Havre vezetőedzője marasztalja a magyar válogatott védőt, aki még nem tudja, hol folytatja.

2020.05.19 21:35:13

Légiósok S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.05.19 08:33:23

Légiósok BABJÁK BENCE

„Nyilván szokni kell, hogy az első félidő lefújása után nem mehetünk egyszerre az öltözőbe, hogy nem ölelhetjük meg a gólszerzőt.”