Koronavírus: júniusban vagy júliusban rajtol a kínai futballbajnokság

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.18. 00:05
Pénteken is újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

Júniusban vagy júliusban rajtol a kínai labdarúgó-bajnokság – jelentette be az ázsiai ország sportági szövetsége, tudatva a klubokkal, hogy megkezdhetik a felkészülést a szezonra. A 2020-as startot eredendően február 22-re tervezték, ám halasztani kellett a koronavírus-járvány miatt. Az idénynyitó előtt az összes labdarúgónak, edzőnek és klubalkalmazottnak két negatív tesztet kell produkálnia. A világjárvány Kínából ered, az első eseteket decemberben fedezték fel Vuhan városában.Júniusban vagy júliusban rajtol a kínai labdarúgó-bajnokság – jelentette be az ázsiai ország sportági szövetsége, tudatva a klubokkal, hogy megkezdhetik a felkészülést a szezonra. A 2020-as startot eredendően február 22-re tervezték, ám halasztani kellett a koronavírus-járvány miatt. Az idénynyitó előtt az összes labdarúgónak, edzőnek és klubalkalmazottnak két negatív tesztet kell produkálnia. A világjárvány Kínából ered, az első eseteket decemberben fedezték fel Vuhan városában.

Az angol másod-, harmad- és negyedosztály csapatai közös közleményben jelezték, hogy amennyiben a járvány után nézők nélkül folytatódnak a bajnoki küzdelmek, minden találkozóról biztosítanak élő közvetítést. „Eltökélt célunk, hogy az osztályozókkal együtt végigjátsszuk a szezont” – írta a szurkolóknak szóló levelében Rick Parry, a három osztály csapatait tömörítő EFL elnöke.

Az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) pénteken június 8-ig meghosszabbították a március közepe óta tartó kényszerszünetet. A csapatok a 34 alapszakasz-mérkőzésükből csak kettőt játszottak le, a bajnokságot előbb március 30-ig, majd május 10-ig szüneteltették. A liga továbbra is vizsgálja, milyen módon folytathatnák, illetve fejezhetnék be a küzdelmeket.

A német Jan-Lennard Struff arra számít, hogy idén nem tudják újraindítani a teniszéletet a koronavírus-járvány miatt. „Véleményem szerint idén már nem lesz hivatásos tenisz nemzetközi szinten. Egyszerűen azért, mert a különböző utazási korlátozások miatt a játékosok nem tudnak elutazni a versenyekre, és a tornahelyszíneken is számos problémával szembesülnének” – vélekedett a világranglista 34. helyezettje.

Az ATP és a WTA egyelőre július 13-ig szünetelteti a férfi és a női versenyeket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik