Ukrajna: hoppá! A sokat kritizált Kádáré a legjobb párharcmutató

Vágólapra másolva!
2020.04.15. 22:08
null
Kádár Tamás három év alatt 58 bajnokin szerepelt a kijeviek kék-fehér szerelésében (Fotó: <a href="https://www.ua-football.com/ukrainian/high/1586958036-tomash-kadar-luchshiy-igrok-upl-po-procentu-vyigrannyh-edinoborstv.html" target="_blank">ua-football.com</a>)
A kényszerszünetet kihasználva az ukrán ua-football.com naponta jelentkezik statisztikai érdekességekkel az ukrán labdarúgó-bajnokság jelenlegi idényéről. A védekező párharcokban a Dinamo Kijevtől a télen Kínába szerződött Kádár Tamásé a legjobb mutató.

 

Kádár Tamás Ukrajnában sok kritikát kapott a teljesítményéért ebben az idényben, ezek után különösen érdekes, hogy az ua-football.com által közölt statisztikák szerint a magyar válogatott játékosé az ukrán élvonal legjobb párharcmutatója ebben az évadban, védekezésben (azon játékosok között, akik a meccsek ötven százalékán szerepeltek). Kádár 13 bajnokin lépett pályára az ősszel a Dinamo Kijevben.

A védekező párharcainak a 76 százalékát nyerte meg (100-ból 76-ot), míg a 2. helyezett lett Kaspars Dubra (FK Olekszandrija) 75.3 (146/110), a 3. ukrán Dmitro Hrisko (Olimpik Doneck) 73.2 százalékot (123/168) produkált.

A számok azért mutatják, Kádár nem véletlenül számított alapembernek a Dinamóban az elmúlt három évben több edzőnél is, a jelenlegi idényben is inkább csak sérülés vagy eltiltás miatt hiányzott a csapatból. A télen azután távozott a klubtól, hogy a törökországi edzőtáborban szóváltásba keveredett a kijeviek jelenlegi vezetőedzőjével, Olekszij Mihajlicsenkóval, aki kitette a magyar játékost az első keretből. Kádár végül a kínai SantungLunenghez szerződött, de a koronavírus-járvány miatt még nem tudott csatlakozni új klubjához.

A Dinamo Kijevvel kapcsolatos sajtóhír, hogy a csapat 21 éves középső védője, Denisz Popov iránt az AC Milan érdeklődik. Popov Kádár távozásával vált meghatározó játékossá Kijevben, február óta a csapat mind a négy bajnoki meccsét végigjátszotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik