Légiósok: Kádár csere volt, ukrán helyettese gólt szerzett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.15. 08:27
A Sokól Kleczew elleni felkészülési mérkőzésen csereként kapott lehetőséget a Lech Poznan magyar labdarúgója, Kádár Tamás. A balhátvéd ukrán Volodimir Kosztevics viszont kezdő volt, és bemutatkozását góllal tette emlékezetessé.

A Lech a félidőben még csak 2–0-ra vezetett, a vége azonban kiütéses lett (8–0) a negyedosztályú ellenféllel szemben. Kádár a szünetben állt be, a poznaniak akkor hatot cseréltek. A második félidőben Kádár és Kosztevics már egyszerre volt a pályán, az ukrán játékos védekező középpályásként szerepelt, a magyar légiós pedig a védelemben.

A Lech kedden ciprusi edzőtáborba utazik, ahol három felkészülési mérkőzést vív.

Kádár a nyáron közel volt a klubváltáshoz, ám végül maradt, viszont a téli átigazolási időszak előtt a poznani vezetők egybehangzóan, több alkalommal is azt nyilatkozták, hogy a magyar védő biztosan távozik. Éppen ezért gondolniuk és készülniük kell a megfelelő pótlására.

Így szerződtették a 24 éves ukrán Volodimir Kosztevicset, aki a Przeglad Sportowy sportlap szerint megkaphatja Kádár posztját. A magyar védő esetében a kérdés immár az: tényleg elhagyja lengyel csapatát – ahogyan arról a lap értesüléseire hivatkozva beszámoltunk, ennek az esélye ötven százalékra csökkent –, és ha nem, akkor milyen szerepet szán neki tavasszal a Lech.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik