nemzetisport.hu 2018.01.17 16:25 Frissítve: 2018.01.17 18:00

Légiósok: Gyurcsó Ádám a Hajduk Splitben folytatja – hivatalos

A horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hajduk Split a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gyurcsó Ádám átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, s aláírta megállapodását a csapattal. A magyar válogatott szélső kölcsönbe érkezik a lengyel Pogon Szczecintől, és a horvát klubnak opciós joga lesz a végleges szerződtetésére.

Gyurcsó Ádám hetesben szerepel majd a Hajdukban (Fotó: Hajduk Split/Twitter)

 

Gyurcsó Ádámmal kapcsolatban decemberben adott ki közleményt a lengyel élvonalban sereghajtó Pogon Szczecin, miszerint a téli átigazolási időszakban átadólistára teszik a 26 éves magyar labdarúgót. Korábban ugyan szóba került, hogy a Wisla Kraków szerződtetné, amelynél ismét együtt dolgozhatna az új spanyol vezetőedzővel, Joan Carrillóval, akivel 2015-ben közösen nyertek bajnokságot a Videotonnal, de a krakkóiak nem tudnak fizetni érte. A Pogon nem hajlandó ingyen elengedni Gyurcsót, akinek 2019 nyaráig szól a megállapodása.

Horvát sajtóhírek szerint a Pogon egymillió eurót kért Gyurcsó játékjogáért, a Hajduk Split azonban nem tudott ennyit fizetni, ezért dönthettek a kölcsönadás mellett. 

A 26 éves szélső két éve igazolt a Videotontól Lengyelországba, a Pogon színeiben 75 tétmeccsen 10 gólt és 15 gólpasszt jegyzett.

Gyurcsó már tegnap megérkezett Horvátországba, ám az orvosi vizsgálatokon csak egy nappal később esett át, így csupán ma írhatott alá. A szélsőnek honfitársa is lesz a keretben, hiszen a sérülése utáni rehabilitációt végző, nemrég szerződést hosszabbító Futács Márkó is a Hajduk futballistája.

„Futács Márkó sok jót mesélt a Hajduk Splitről és a csapattársakról is. Tudom, hogy Horvátország legnagyobb klubjához igazoltam, a léc magasan van. De készen állok rá, hogy keményen dolgozzak és elérjük a céljainkat" – így szerződése aláírása után Gyurcsó Ádám.

HNK Hajduk Split on Twitter

FOTO] Ádám Gyurcsó novi je igrač Hajduka! * https://t.co/hFm4UWb8N1 #Hajduk