Légiósok: Guzmics felemás érzései, a derbire is maradhat

Vágólapra másolva!
2014.09.26. 10:07
A címvédő Legiával szemben 3–0-ra elveszített bajnoki rangadó után a Lech Poznan 2–0-s győzelemmel ejtette ki a kupából a Wisla Kraków labdarúgócsapatát. Utóbbi találkozón mutatkozott be a vesztes Wislában Guzmics Richárd, aki felemás érzésekkel várja a hétvégét, amelyen vérbeli városi derbin lépnek pályára.

„Felemás érzéseim vannak. Egyrészt örülök, hogy bemutatkoztam, másrészt elszomorít, hogy kikaptunk, és ezzel kiestünk a kupából – nyilatkozta a lengyel klub honlapján a magyar védő. – Már hallottam, hogy milyen fontos a csapatnak és a klubnak is a krakkói derbi. Tisztában vagyok vele, hogy nem veszíthetünk, és a győzelem érdekében mindent elkövetünk.”

Franciszek Smuda, a Wisla vezetőedzője ugyancsak a klub honlapján beszélt a magyar légiósról. A szakember elmondta, hogy szerette volna tétmeccsen tesztelni az új szerzeményt, milyen formában van. Miután jó benyomást tett rá, lát esélyt arra, hogy bajnokin is pályára küldi. Sérülések miatt már egy hete, a Legia elleni bajnokin is szóba került a magyar védő játéka, de végül más megoldást talált ki Smuda, így Guzmics bemutatkozása néhány napot még váratott magára.

A krakkói derbit a Wisla a második, a Cracovia a 13. helyen várja, az eddigi kilenc forduló során előbbi 18, utóbbi tíz pontot gyűjtött. Gólkülönbségük plusz hat, illetve mínusz hét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik