Légiósok: ezt a csapatnevet még nem hallottuk Dzsudzsákkal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
2015.08.06. 11:49
null
Még egy csapatnév, még egy kérő? Dzsudzsák a görög PAOK látóterébe került (Fotó: sports.ru)
Egybehangzó görög lapértesülések szerint Dzsudzsák Balázs a szaloniki PAOK labdarúgócsapatának látókörébe került – a Dinamo Moszkva 2015 végén lejáró szerződésű szélsőjének szerződtetését a klub sportigazgatója, Frank Arnesen fontolgatja.

A PAOK és Dzsudzsák közötti kapcsolatról a Live Sportra hivatkozó gazzetta.gr számolt be. A Nemzeti Sport Online Görögországból származó információi szerint valóban létezik ez a szál, Dzsudzsák Balázst ugyanis beajánlották Frank Arnesennek. Tárgyalásokról egyelőre nem tudni, csak puhatolózásról.

A patinás szaloniki klub nagy terveket dédelget – a tulajdonos-befektető Ivan Szavvidisz kifizette a klub több mint tízmillió eurós adósságát, majd kinevezte sportigazgatónak a korábban a PSV-nél, a Tottenhamnél, a Chelsea-nél, a Hamburger SV-nál és a Metaliszt Harkivnál dolgozó Arnesent. Az edzői posztot a horvát Igor Tudor kapta meg. A címerében bizánci kétfejű sast viselő klub a nyáron a Malmőből a svéd válogatott kapus Robin Olsent, majd a PASZ Janninától a balhátvédként és balszélsőként is bevethető Nikosz Korovesziszt vásárolta meg, a két játékosra mintegy egymillió eurót költve.

Kérdés, hogy a kétszeres görög bajnok, négyszeres kupagyőztes görög együttes mennyire vonzó opció Dzsudzsáknak – előrelépésnek nem nevezhető, ráadásul minden, eddig szóba jött gárdánál és bajnokságnál (Hertha BSC, Besiktas, Serie A-klubok) egy szinttel lejjebb van. Nagy tervekből sosincs hiány az Észak-Görögország legnépszerűbb csapatának számító PAOK-nál, ám az Olympiakosz dominálta színtéren igen nehéz más – főleg nem athéni – kluboknak érvényesülni. A görög források kiemelik, Dzsudzsák magas fizetése buktató lehet egy esetleges egyeztetésnél.

A török Sözcü című lap szerdán arról számolt be, hogy Dzsudzsák Balázs moszkvai szerződésének lejártával, januárban a Besiktashoz igazol. Hivatalos forrás ezt az információt még nem erősítette meg.

A PAOK mezét magyar futballista legutóbb 2006–2007-ben viselte, Torghelle Sándor játszott egy idényt a szaloniki fekete-fehéreknél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik