Légiósok: jó oka volt Szoboszlai különleges mezének a Real ellen

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.08. 11:36
null
Szoboszlai Dominik meze kicsit eltért a többiekétől a Real Madrid ellen (is) (Fotó: Twitter/Red Bull Salzburg)
Jótékony célt szolgált Szoboszlai Dominik különleges meze a Real Madrid ellen – ráadásul nem is olyan különleges a társakétól eltérő szponzorfeliratú felső. A magyar légiós az előző idényben is többször viselte a salzburgi kezdőcsapat legfiatalabb tagjának járó mezt, amellyel több mint 3000 eurót gyűjtött rákos gyermekek gyógykezelésére.

A színazonosság miatt talán túlzás, hogy rikított, mindenesetre így is feltűnő volt a sok vörös bikás mez között Szoboszlai Dominik szerelése szerda este, mellrészén egy másik szponzor, a Rauch logójával. De miért is kapott más mezt a magyar középpályás a Real Madrid ellen, mint a társak?

Vagy nem is csak a Real Madrid ellen…

A Rauch 2015 óta a Salzburg szponzora, a 2017–2018-as idény óta pedig minden egyes mérkőzésen ott a logójuk egy-egy mez mellrészén. Ezeket a szereléseket az aktuális kezdőcsapat legfiatalabb tagja kapja meg, így például az elmúlt egy évben jó néhányszor Szoboszlai Dominik.

Szoboszlai Dominik a Chelsea ellen is a legfiatalabb kezdőjátékos volt (Fotó: Török Attila)
Szoboszlai Dominik a Chelsea ellen is a legfiatalabb kezdőjátékos volt (Fotó: Török Attila)

A mez jótékony célt szolgál. Minden mérkőzést követően elárverezik az adott szerelést, így pedig a 2017–2018-as évadban például 5.945, egy idénnyel később 11.707 eurót gyűjtött a salzburgi csapat többségében beteg vagy hátrányos helyzetű gyermekeket segítő alapítványok számára.

Az előző kiírásban, amikor Szoboszlai hat bajnokin és egy kupameccsen viselt ilyen felsőt, a magyar középpályás több mint 3000 eurót gyűjtött egymaga. Az egész csapatot tekintve csak az azóta már az RB Leipzighez szerződő Hannes Wolf szereléseire érkezett több felajánlás, összesen 3512 euró.

A Salzburg szerda este 1–0-ra kikapott a Real Madridtól, a királyi gárdában Eden Hazard először volt eredményes. A találkozót követően a Red Bull trénere, Jesse Marsch úgy nyilatkozott az NSO Tv-nek, hogy az egy félidőt kapó Szoboszlai eldönthette volna a találkozót a salzburgiak javára.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
RED BULL SALZBURG (osztrák)–REAL MADRID (spanyol) 0–1 (0–1)
Salzburg,
Red Bull Aréna, 30 188 néző. Vezette: Schörgenhofer (osztrák)
SALZBURG, 1. félidő: Stankovic – Kristensen, Ramalho, Onguéné, Ulmer – Minamino, Bernede, Samassékou, Szoboszlai – Koita, Haland. 2. félidő: Coronel – Kristensen (Farkas, 57.), Mwepu, Vallci (Van der Werff, 75.), G. Mensah – Ashimeru, Y. Diarra (M. Camara, 75.), Juzunovic, Okugava – Daka, Hvang Hi Csan. Vezetőedző: Jesse Marsch
REAL MADRID: Courtois – Éder Militao (Nacho, a szünetben), S. Ramos, Varane – Carvajal (Odriozola, 76.), Kroos, Casemiro (F. Valverde, a szünetben), Isco (Lucas Vázquez, 76.), Marcelo – Benzema (Vinícius Júnior, 76.), E. Hazard (Jovics, 62.). Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: E. Hazard (19.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik