Légiósok: Csoboth-gólokkal menetel a Benfica – döntő a Real ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 15:16
null
Csoboth Kevin (alul, jobbról az első) és csapata a madridi tornán
A Benfica U18-as együttese a magyar korosztályos válogatott Csoboth Kevin remeklése mellett döntőbe jutott a klubvilágbajnokságnak beillő, Mundial de Clubes nevű 12 csapatos madridi ifjúsági tornán.

 

Arab és brazil gárdák mellett Európából többek között az Atlético Madrid, a Real Madrid, az Athletic Bilbao (spanyolok), az olasz Inter és a portugál Benfica is a résztvevők között volt az augusztus 21-én kezdődött nemzetközi ifjúsági tornán Madridban, melyen a lisszaboniak magyar U-válogatott szélsője, Csoboth Kevin két góllal és négy gólpasszal segítette a négy közé jutó csapatát, majd az elődöntőben két büntetőt is kiharcolt.

A Benfica az első meccsen a spanyol CD Ford ellen nyert 3–0-ra, majd Csoboth góljának is köszönhetően 4–0-ra győzte le az Universidad de Chilét. A folytatásban a Bilbaóval játszott 3–3-as döntetlent a portugál együttes, aztán a négy közé jutásért 5–1-re megverte a brazil Coritibát, ezen a találkozón szerezte a második gólját Csoboth (az egyik gólnál a szélről belőtt labdára érkezett középen és lőtte a hálóba, a másiknál ő tört be a jobb oldalon és csavart külsővel a kapu hosszú oldalába).

A Benfica hétfőn az elődöntőben az eddig hibátlan brazil Palmeirasszal találkozott, és 3–2-re győzött. Csoboth két büntetőt harcolt ki, csapata mind a kettőt értékesítette. A szerdai fináléban a Real Madrid lesz az ellenfél.

Csobothnak a madridi erőpróbát követően a hét második felében már egy belgrádi tornán lesz jelenése a magyar U19-es válogatottal, amelyhez a szerdai, madridi döntő után csatlakozhat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik