Légiósok: az AEK figyeli a magyar szélsőt, hatan is válthatnak

Vágólapra másolva!
2016.12.13. 09:52
null
Gyurcsó Ádám Athénban köthet ki (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Könnyen lehet, hogy a mostani hat helyett tavasszal csak egy magyar játékos szerepel a lengyel első osztályú labdarúgó-bajnokságban. Ő viszont most még nem is légiós.

Jelenleg hat magyar légióskodik az Ekstraklasában. Guzmics Richárd a Wisla Kraków, Gyurcsó Ádám a Pogon Szczecin, Kádár Tamás a Lech Poznan, Litauszki Róbert a Cracovia, Mervó Bence a Slask Wroclaw, Nikolics Nemanja pedig a Legia Warszawa futballistája.

Az már eddig is ismert volt, hogy közülük Nikolics váltani szeretne a télen, s angol, amerikai, valamint kínai ajánlata is van, a Legia pedig megfelelő ajánlat esetén nem gördít akadályt a távozása elé.

Gyurcsó, Kádár és Guzmics esetében az utóbbi napokban gyorsultak fel az események.

Az NSO most arról értesült lengyel forrásokból, hogy Gyurcsót hetek óta figyeli az AEK Athén. A görögök érdeklődése komolynak tűnik, a szélső esetében is jó esély van a klubcserére.

Kádár már a nyáron is váltani akart, akkor nem jött össze, de a télen újra bejelentkezhet érte néhány csapat, a Lech már felkészült arra, ha pótolni kell. A legfrissebb hírek szerint két Serie A-csapat, a Sampdoria és a Pescara is kiszemelte magának Kádárt, akit már megfigyeltetett, és mindkét egyesület sportigazgatója felvette a kapcsolatot a Poznannal, amely az olasz lapok szerint megfizethető árat szabott meg a 2018-ig szerződtetett Kádárért.

 

A Krakkóban a fizetéséért sokszor a játéka mellett szóban is küzdő Guzmics az NSO Lengyelországból származó információi szerint kínai klub látókörében van.

Mervó sem elégedett a helyzetével, róla Oroszországban azt írták, hogy a Lokomotiv Moszkvánál kiszemelt.

Litauszki a második forduló óta nem játszott, a több játéklehetőség reményében menne máshová.

Persze bizonyára nem mindegyik klubváltás valósul meg a téli átigazolási időszakban, de extrém esetben elképzelhető, hogy a Ferencvárostól a télen a Legia Warszawához szerződő Nagy Dominik egyedüli magyar lesz a lengyel első osztályban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik